Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:03 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Acțiune antidrog în Stațiunea Mamaia! Ce le-au transmis specialiștii conducătorilor auto

ro

03 Jul, 2024 09:39 487 Marime text
Foto: CPECAMarți, 2 iulie a.c., specialiştii Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog (CPECA) Constanța din cadrul Agenției Naționale Antidrog au continuat activitățile de informare și conștientizare a cetățenilor, în special a conducătorilor auto, cu privire la riscurile asociate consumului de droguri și a conducerii sub influența alcoolului, în cadrul campaniei naționale ”DRIVE CLEAN”.

Potrivit unui comunicat al CPECA, în cadrul acțiunilor preventive desfășurate în stațiunea Mamaia, specialiștii antidrog au informat conducătorii auto despre riscurile consumului de alcool și droguri la volan, dar și despre modificările legislative, aducându-li-se la cunoștință faptul că, dacă un conducător auto aflat sub influența acestor substanțe ori fără a deține permis de conducere provoacă un accident rutier soldat cu decesul unei persoane, acesta va fi condamnat la închisoare cu executare, fiind eliminată posibilitatea suspendării executării pedepsei.

Astfel de activități vor continua pe întreg sezonul estival.

”DRIVE CLEAN” se adresează tinerilor cu vârste cuprinse între 18 și 30 de ani care doresc să obțină permisul de conducere sau dețin calitatea de conducători auto și are două obiective, respectiv siguranța rutieră și comportamentul adictiv. În cadrul acestui proiect, au fost deja desfășurate peste 25 de activități, de care au beneficiat 690 de persoane din județul Constanța.
Agenția Națională Antidrog reamintește faptul că oferă gratuit și confidențial, servicii de evaluare, consiliere și asistență specializată pentru consumul și dependența de droguri“ - au mai precizat reprezentanții CPECA

Citește și: 

Persoane cu comportament suspect, verificate de jandarmi la Vama Veche. Ce au descoperit oamenii legii
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii