Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:14 29 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Acțiune de amploare a polițiștilor în județul Tulcea! Șofer beat depistat în trafic la Babadag (GALERIE FOTO)

ro

25 Jun, 2024 14:31 310 Marime text
Sursa galeriei foto: IPJ TulceaÎn perioada 21-24 iunie  2024, poliţiştii rutieri, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Tulcea, au acționat pe drumurile publice din județul Tulcea, pentru combaterea principalelor cauze generatoare ale accidentelor rutiere.

Potrivit IPJ Tulcea activitățile de combatere desfășurate de polițiști au vizat în special conducătorii auto care conduc sub influența alcoolului sau substanţelor psihoactive, acestea fiind unele dintre principalele cauze generatoare de accidente rutiere identificate la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Tulcea.
 
În cadrul acțiunii, în care au fost implicați 62 de polițiști rutieri tulceni, au fost efectuate 621 de testări pentru detectarea prezenței în organism a alcoolului sau a substanțelor cu efect psihoactiv.
 
Ca urmare a abaterilor privind consumul de alcool, au fost reținute 11 permise de conducere pentru fapte de natură contravențională (conducători auto cu valori ale alcoolului pur în aerul expirat mai mici decât valoarea de referință de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat), respectiv au fost întocmite 10 dosare penale pentru conducerea sub influența alcoolului sau a altor substanțe cu efect psihoactiv, conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul neînmatriculat.

Exemple:

La data de 24 iunie a.c., în jurul orei 18:00, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Babadag, în timp ce desfășurau activități specifice pe raza localității Babadag ,  au oprit pentru control un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 55 de ani, din județul Galați.

În urma testării cu aparatul etilotest, acesta a indicat o valoare de 0.49 mg/l alcool pur în aerul expirat. 
      
Bărbatul a fost condus la o unitate spitalicească pentru prelevarea de mostre biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

Pe numele acestuia, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Reamintim faptul că acțiunile preventive vor continua și în perioada următoare, polițiștii rutieri vor acționa cu autospecialele dotate cu echipamente de măsurare a vitezei, aparate alcooltest și drugtest, pe drumurile deschise circulației rutiere.

Citește și: 

Razie, în municipiu. Peste 150 de amenzi, aplicate de polițiști, în doar o noapte!
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii