Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:30 29 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Acțiune la Cumpăna, județul Constanța „Prevenirea Salvează Vieți”. Specialiștii ISU Dobrogea au susținut ateliere interactive (FOTO)

ro

24 Jun, 2024 20:04 516 Marime text

Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Dobrogea în parteneriat cu Primăria și Consiliul Local Cumpăna au organizat în această seară o amplă acțiune de informare preventivă, învățare și distracție destinată publicului larg.

Evenimentul, desfășurat sub sloganul „Prevenirea Salvează Vieți”, a avut loc în curtea Liceului Tehnologic “Nicolae Dumitrescu” din comuna Cumpăna și a reunit sute de participanți dornici să afle mai multe despre măsurile de siguranță și comportamentul adecvat în situații de urgență.

Pe parcursul evenimentului, specialiștii ISU Dobrogea au susținut ateliere interactive unde au prezentat diverse scenarii de urgență și au explicat pașii esențiali pe care trebuie să îi urmeze cetățenii pentru a se proteja pe ei înșiși și pe cei dragi.

Participanții au avut ocazia să interacționeze cu echipamentele utilizate de pompieri și salvatori, să urce în autospecialele ISU și să afle direct de la profesioniști cum funcționează acestea.

Cumpănenii, au putut admira și afla mai multe despre autospecialele de intervenție scafandrii, autospecialele cu pulbere, autoplatformele de salvare la înălțime, autospecialele de pirotehnică, cât și autospecialele de prim ajutor SMURD și nu numai.

Evenimentul a avut un caracter educativ, dar și recreativ, combinând lecțiile de prevenire cu momente de divertisment. Copiii au fost deosebit de încântați de activitățile dedicate lor, care au inclus jocuri educative, concursuri și exerciții practice adaptate vârstei lor.

Cei mici s-au întâlnit cu Mascota Pompier, au participat activ la ateliere de creație, au cunoscut-o pe PIA, patrupedul special antrenat pentru a executa misiuni de căutare-salvare persoane de sub dărâmături și au participat la concursurile de desen.

Acțiunea ISU Dobrogea s-a bucurat de sprijinul comunității locale și al autorităților, fiind considerată un succes în ceea ce privește creșterea gradului de conștientizare a populației cu privire la importanța măsurilor preventive în situații de urgență. Reprezentanții ISU au subliniat că astfel de inițiative sunt esențiale pentru dezvoltarea unei culturi a siguranței și responsabilității în rândul cetățenilor.

Prin aceste acțiuni, ISU Dobrogea își reafirmă angajamentul de a proteja și educa populația, subliniind că pregătirea și informarea preventivă sunt cheia reducerii riscurilor și salvării de vieți.



foto: Facebook/Cumpana News

Citește și:

Ziua Universală a Iei, marcată la Cumpăna, județul Constanța (GALERIE FOTO)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii