Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:24 14 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Acțiuni ale polițiștilor, jandarmilor și pompierilor în școlile din județul Tulcea (GALERIE FOTO)

ro

14 Sep, 2024 15:01 143 Marime text
Sursa galeriei foto: IPJ TulceaSiguranţa copiilor constituie o prioritate pentru structurile Ministerului Afacerilor Interne, astfel că în prima săptămână a anului școlar, structurile de specialitate din cadrul Poliției Române au desfășurat activități  preponderent  educativ - preventive cu elevii, dar și activități  de verificare a respectării legislației în vigoare, toate având drept scop asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică în unităţile de învăţământ, în vederea creşterii gradului de siguranţă al elevilor și al cadrelor didactice, dar și siguranța celor mici, atât în viața reală, cât și în mediul on-line.

Potrivit IPJ Tulcea, pentru îndeplinirea obiectivelor la nivel județean au fost mobilizați peste 350 de  polițiști tulceni, de ordine publică, rutieră, proximitate, siguranță școlară și prevenire. 

„Aceștia au desfășurat activități de verificare a infrastructurii școlare, a mijloacelor de protecție, a sistematizării rutiere, a mijloacelor de semnalizare în apropierea unităților de învățământ și a valabilității documentelor microbuzelor destinate transportului de elevi, pentru începerea în bune condiţii a cursurilor școlare.

De asemenea, au fost desfășurate, de către polițiști, 7 activități preventiv- informative, ce au avut drept beneficiari aproape 200 de persoane (elevi, cadre didactice, părinți).

Polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenirea Criminalității Tulcea  au desfășurat activități preventive, în locurile aglomerate, în zona centrelor comerciale, unde s-au întâlnit cu părinți, bunici și copii, cărora le-au transmis recomandări cu privire la comportamentul preventiv acasă, pe stradă și în trafic, despre interacțiunea cu persoanele necunoscute, grupul de prieteni, bullying și consecințele acestuia, precum și despre accesarea în siguranță a rețelelor de socializare sau utilizarea Internetului“ - au precizat reprezentanții IPJ Tulcea. 


Și polițiștii Biroului Siguranță Școlară au început să desfășoare activități preventive în unitățile de învățământ din județ, fiind prezentată și Campania națională ,,Tăcerea e tot violență. Vocea ta e soluția”, campanie adresată minorilor pentru conștientizarea faptului că pasivitatea în fața agresiunilor și infracțiunilor înseamnă încurajarea acestui fenomen, lansată o dată cu începutul anului școlar.

Un aspect verificat de polițiștii rutieri a fost modul de realizare a transportului şcolarilor. 

În cadrul controalelor efectuate în trafic în această săptămână, au fost verificate 11 microbuze școlare, fiind testați cu aparatele din dotare conducătorii acestora.

„Pe tot parcursul anului școlar, polițiștii vor desfășura activităţi pentru prevenirea delincvenţei juvenile, a victimizării minorilor și pentru evitarea oricăror evenimente negative.

Totodată, vor fi controlate unităţile economice din zona adiacentă unităţilor de învăţământ, cu privire la respectarea categoriilor de produse ce pot fi comercializate minorilor.

Polițiștii tulceni vor continua să desfășoare activităţi pentru a le asigura copiilor un cadru sigur, din toate punctele de vedere“ “ - au transmis reprezentanții IPJ Tulcea.


Inspectoratul de Jandarmi Județean Tulcea

În prima săptămână de la începerea noului an școlar, Inspectoratul de Jandarmi Județean Tulcea a executat misiuni privind menținerea ordinii și siguranței publice în zona instituțiilor de învățământ din competență, în scopul prevenirii și descurajării săvârșirii faptelor antisociale și pentru creșterea gradului de siguranță a elevilor și personalului didactic


Pe linia combaterii faptelor antisociale în instituțiile de învățământ, în perioada de referință, nu au fost constatate fapte de natură penală și nu au fost aplicate sancțiuni contravenționale.

Jandarmii au desfășurat activități de prevenire, ocazie cu care au purtat discuții și au împărțit pliante elevilor, referitoare la siguranța lor pe traseele de deplasare și în cadrul școlii.

 De asemenea, au fost aduse în atenția elevilor importanța adoptării unui comportament civic corect, evitarea violenței, posibilele fapte antisociale din proximitatea școlilor și sancțiunile prevăzute pentru acestea.

Activitățile de informare, de interacțiune directă și de prevenire a delicvenței juvenile în cadrul unităților de învățământ din responsabilitate vor continua pe tot parcursul anului școlar, cu scopul de a spori gradul de siguranță și de a reduce riscul victimizării în rândul tinerilor.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Delta” al județului Tulcea

Prima săptămână a anului școlar 2024 - 2025 s-a desfășurat fără evenimente care să pună în pericol siguranța elevilor și a cadrelor didactice.
 
Din punct de vederea al acțiunilor efectuate la unitățile școlare din județul Tulcea, în această săptămână personalul din cadrul inspecției de prevenire a desfășurat 8 activități de verificare, asistență de specialitate și control.
 
În urma acestor acțiuni s-au constatat 9 nereguli și au fost aplicate 8 avertismente.

„Aceste activități vor fi derulate pe tot parcursul anului școlar și vor viza  respectarea legislației în vigoare în ceea ce privește modul de apărare împotriva incendiilor.
   
De asemenea, vor fi organizate exerciții pe timpul cărora va fi exersat modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență diverse.
  
Totodată, ofițerii din cadrul biroului Avizare - Autorizare oferă tot sprijinul necesar instituțiilor de învățământ care solicită avize sau autorizații de securitate la incendiu. Una dintre misiunile specialiștilor din cadrul inspecției de prevenire este de a sprijini și îndruma reprezentanții unităților școlare pentru a intra în legalitate.
   
Pentru un plus de siguranță, recomandăm elevilor să se familiarizeze cu traseele căilor de evacuare, să cunoască locul de întâlnire stabilit și să participe la exercițiile de evacuare organizate în școli“ - au mai precizat reprezentanțâii IPJ Tulcea.

Agenția Națională Antidrog – Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Tulcea

În prima săptămână de debut a noului an școlar, specialiștii Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Tulcea au demarat programele preventive în unitățile de învățământ din județ, adaptate pentru fiecare categorie de vârstă, de la clasa pregătitoare și pană la clasa a XII-a.

Citește și: 

Zeci de elevi din clasa pregătitoare de la Școala „Nicolae Tonitza“, mutați la Școala 31, fără transport asigurat de Primăria Constanța
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii