Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:20 04 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Acțiuni de prevenire a corupției desfășurate de polițiști pe litoral

ro

04 Sep, 2024 16:16 142 Marime text


Foto: facebook/DGA


Ofițerii Direcției Generale Anticorupție și-au dat din nou întâlnire, astăzi, 4 septembrie 2024, cu participanții la traficul rutier de pe litoral, pentru a le transmite informații utile în vederea consolidării integrității.

De asemenea, au fost organizate întâlniri cu forțele Ministerului Afacerilor Interne angrenate în această perioadă în asigurarea măsurilor de ordine, siguranță publică și control rutier pe litoralul românesc al Mării Negre, care interacționează zilnic cu cetățenii.

Astfel, echipe alcătuite din polițiști DGA, cu sprijinul polițiștilor Serviciului Siguranță Rutieră din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța, au interacționat cu conducătorii auto, în cadrul unei acțiuni de prevenire a corupției. Atât acestora, cât și pasagerilor, le-au fost oferite materiale de informare privind infracțiunile de corupție și modalitățile de sesizare, în principal la Sistemul telefonic Call-center anticorupție – 0800.806.806, apel gratuit din orice rețea fixă sau mobilă, au transmis reprezentanții DGA.



Acțiunea de astăzi a avut ca scop creșterea gradului de informare atât al cetățenilor, cât și al angajaților Ministerului Afacerilor Interne, pornind de la necesitatea conștientizării și sensibilizării ambelor categorii de public cu privire la consecințele implicării în fapte de corupție, precum și încurajării atitudinii preventive și a comportamentelor integre. Se urmărește astfel creșterea gradului de siguranță al cetățenilor și menținerea climatului de integritate al personalului MAI.

În ceea ce privește întâlnirile cu angajații MAI, le-au fost reamintite obligațiile legale în ceea ce privește etica și conduita profesională corectă, precum și rolul esențial în descurajarea oricăror practici ori atitudini care generează riscuri și vulnerabilități la corupție, a încheiat sursa citată.


Menționăm faptul că Direcția Generală Anticorupție desfășoară permanent, la nivel național, aceste tipuri de activități care contribuie atât la dezvoltarea profesională, cât și la comunicarea mesajelor anticorupție în comunitate.

Citește și:
DGAActivități de informare anticorupție pe litoral

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii