Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:15 15 10 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Acțiuni desfășurate de polițiștii din Constanța pentru reducerea numărului accidentelor de circulaţie

ro

15 Oct, 2024 13:00 180 Marime text

Acțiuni ale polițiștilor, Sursa foto: IPJ Constanța
 
Poliţiştii rutieri au acţionat pe raza judeţului Constanța pentru reducerea numărului accidentelor de circulaţie şi a consecinţelor acestora ca urmare a indisciplinei pietonale şi nerespectării dispoziţiilor legale privind acordarea priorităţii de trecere pietonilor angajaţi în traversarea regulamentară a drumului public.|
 
La data de 14 octombrie a.c., poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța au desfăşurat acţiuni punctuale, pe raza judeţului, pentru un climat de disciplină în rândul tuturor participanţilor la trafic şi reducerii numărului accidentelor de circulaţie şi a consecinţelor acestora, au transmis reprezentanții IPJ Constanța.
 
Acţiunile au vizat depistarea, identificarea şi tragerea la răspundere a celor care încalcă prevederile legale, în ceea ce privește indisciplina pietonală. Totodată, polițiștii au verificat respectarea dispoziţiilor legale privind acordarea priorităţii de trecere pietonilor angajaţi în traversarea regulamentară a drumului public.
 
Astfel, poliţiştii au aplicat 197  de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de peste 38.000 de lei.
 
Polițiștii le recomandă participanților la trafic să traverseze doar pe la trecerile semnalizate și nu prin faţa sau spatele autovehiculelor oprite.
 
Totodată, apreciaţi corect timpul necesar pentru a traversa în siguranţă şi luaţi în calcul că atunci când traversaţi străzi cu mai multe benzi pe sens sau când vă aflaţi într-o zonă cu regim de viteza ridicat trebuie sa vă asiguraţi temeinic!
 
Atunci când traversezi prin alt loc decât trecerile marcate, autovehiculele au prioritate. Așadar, este responsabilitatea dumneavoastră să vă asiguraţi. Copiii nu trebuie lăsaţi să traverseze singuri, sunt imprevizibili şi nu pot aprecia corect distanţele şi vitezele. Nu uitaţi, copiii imită comportamentul adulţilor!, mai completeaza sursa citată.
 
De asemenea, polițiștii recomandă să evitaţi să circulaţi pe partea carosabilă sau pe pistele pentru biciclişti, să folosiţi trotuarele, acostamentele, iar, acolo unde acestea lipsesc, să mergeţi cât mai aproape de marginea drumului, astfel încât să aveţi traficul în faţă.
 
Pe vreme nefavorabilă sau pe timp de noapte, pentru a fi vizibili, purtaţi haine cu elemente fuorescent -refectorizante!
 
De asemenea, şoferii sunt sfătuiţi să acorde atenţie sporită şi să reducă viteza în apropierea trecerilor de pietoni.
 
Citește și:
Știri ConstanțaOperațiunea „Focus On The Road” în județul Constanța. Aproape 1.600 de amenzi aplicate
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii