Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:13 14 10 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Știri Constanța Operațiunea „Focus On The Road” în județul Constanța. Aproape 1.600 de amenzi aplicate

ro

14 Oct, 2024 12:27 192 Marime text
Sursa foto: IPJ Constanța




 
  • În perioada 7 - 13 octombrie a.c., polițiștii rutieri  au desfășurat operațiunea „Focus On The Road”, în cadrul Programul Operaţiunilor Europene al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa (ROADPOL).
 
Astfel, polițiștii au acționat pentru creșterea gradului de siguranță rutieră prin depistarea și luarea măsurilor legale față de șoferii care, în timpul mersului, au preocupări de natură  a le distrage atenția, astfel încât participanții la trafic pot fi puși în pericol, conform IPJ Constanța.
 
În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 1.578 de sancțiuni contravenționale, 376 dintre acestea fiind aplicate pentru nefolosirea centurii de siguranță, 98 pentru folosirea telefoanelor mobile fără dispozitive de tip ”mâini libere”, iar restul pentru alte abateri de la regimul circulației rutiere.
 
Valoarea sancțiunilor contravenționale aplicate este de aproximativ 625.000 de lei.
 

„Au fost scoşi din trafic, reprezentând un pericol pentru ceilalţi participanţi, 99 de șoferi, față de care a fost luată măsura reţinerii permisului de conducere”, transmit polițiștii.

 
De asemenea, au fost oprite din a circula 63 de vehicule care nu prezentau siguranţă pe drumurile publice, până la remedierea problemelor constatate.
 
Totodată, au fost constatate 9 infracțiuni de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.
 
Concomitent, polițiștii rutieri au desfășurat activități preventive, pentru ca participanții la trafic să conștientizeze riscurile la care se expun, în situația în care încalcă normele legale privind circulația pe drumurile publice.
 

„Recomandăm tuturor participanților la trafic să adopte un comportament responsabil și le urăm călătorii în siguranță!”, conchid oamenii legii.
 

 
 
Citește și
Știri Constanța Acțiuni de amploare ale polițiștilor, în weekend
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii