Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:27 24 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

AFDJ Dunărea - Adâncimi de peste 3,0 faţă de nivelul etiajului navigabil

ro

06 Aug, 2024 13:35 434 Marime text

 
  • În prezent, pe sectoarele de Dunăre administrate de AFDJ între Km375 - Km237 adâncimile sunt peste 3,0 faţă de nivelul etiajului navigabil.
     
Referitor la nivelurile scăzute înregistrate în ultima perioadă pe sectorul românesc de Dunăre, Regia Autonomă Administraţia Fluvială a Dunării de Jos monitorizează în permanenţă nivelurile înregistrate la mirele hidrometrice şi execută măsurători hidrografice în punctele critice pentru identificarea zonelor cu adâncimi sub 2,5 m, transmite un comunicat din partea Regiei Autonome Administraţia Fluvială a Dunării de Jos.

În prezent, pe sectoarele de Dunăre administrate de AFDJ între Km 375 - Km 237 adâncimile sunt peste 3,0 faţă de nivelul etiajului navigabil.

Pe sectorul de Dunăre cuprins între Km 845 - Km 610, AFDJ urmează să înceapă execuţia de lucrări de dragaj cu navele proprii în punctele critice Km 675 - Km 678 Bechet, Km 821 - Km 820 Salcia şi Km 617 Km 613 Calnovăţ.

AFDJ a emis încă din 31.07.2024 avizul către navigatori nr.91, prin care aduce la cunoştinţă tuturor navigatorilor de situaţia hidrologică actuală cu tendinţe de scădere şi îi roagă să coreleze pescajele de încărcare cu condiţiile de navigaţie existente, să respecte semnalizarea plutitoare din teren precum şi limitele actuale ale şenalului.

În caz de eşuări, navele au obligaţia să anunţe de urgenţă căpităniile de port, cât şi AFDJ pentru efectuarea de urgenţă a verificării adâncimilor rămase în sector, precum şi restabilirea semnalizării în zonă ca urmare a dezesuării.

Până în prezent convoiul RADOMIR a atins fundul în zona punctului critic Salcia, la limita şenalului, reuşind totuşi să se desprindă şi să-şi continue drumul.

De asemenea, nerespectarea limitei şenalului a făcut ca astăzi, 06.08.2024, la ora 8, nava CEMAL REIS să eşueze în afara şenalului navigabil pe sectorul de Dunăre Maritimă la Mm75.

În prezent, nava a fost dezeşuată cu ajutorul remorcherului COVURLUI al AFDJ. 



Citește și:
Tulcea: Nivelul Dunării a scăzut sub 100 de centimetri! Avertismentul autorităților
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii