Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:22 28 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ai bani cash și vrei să-i depui la bancă? Află care este limita pentru depunerea numerarului pentru persoana fizică!

ro

28 Aug, 2024 11:18 258 Marime text
Bancomant. Sursa foto - freepik.com
  • Înainte de a depune banii la bancă, clienții trebuie să se informeze dacă banca dispune de această funcție de depunere a numerarului.
  • Dacă decideți să realizați această operațiune la bancomat aveți nevoie de card bancar.
  • Totuși există unele situații în care se percep comisioane pentru depunerea de numerar.

Printre servciile oferite clienților de băncile și România și din străinătate este și depunerea numeralului în contul dorit. Această operație financiară are loc, în special, în momentul în care persoana în fapt dorește să depune bani pe cardurile utilizate pentru diverse plăți sau pentru a depune bani în conturile altor persoane.

Înainte de a depune banii la bancă, clienții trebuie să se informeze dacă banca dispune de această funcție de depunere a numerarului. Dacă decideți să realizați această operațiune la bancomat aveți nevoie de card bancar, scrie Finance Badger.

Totuși există unele situații în care se percep comisioane pentru depunerea de numerar. Dacă nu dispuneți de un card bancar și doriți să depuneți numerar într-un cont bancar unei persoane, atunci trebuie să vă prezentați la ghișeul băncii. În această situație, comisioanele sunt mult mai mari.

Dacă aveți în vedere să retrageți anumite sume de bani din bancă, trebuie să luați în calcul regulamentul băncii la care aveți cardul. Băncile stabilesc o sumă maximă de bani pe care un client o poate retrage, într-o singură zi.

În general, băncile stabilesc sume maxime de 3.000 lei sau chiar 5.000 lei pe care beneficiarii le pot accesa.
Pe de altă parte, dacă doriți să depuneți numerar la bancă, în lei, luați în considerare faptul că, se pot depune doar bancnote de 5, 10, 20, 50, 100 și 200 lei.

De asemenea, depunerea numerarului în bancă este considerată o operațiune financiară, însă aceasta presupune anumite limite. În funcție de banca unde sunteți client, există anumite limitări privind depunerea de numerar.

Indiferent de banca la care sunteți client, trebuie să știți că băncile au politici și regulamente diferite, astfel că, limitările privind depunerile sau retragerile în numerar se calculează pentru toate operațiunile financiare.

PRECIZĂRI
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
 
Restructurarea unui credit, o operațiune bancară care îl ajută pe debitor să-și achite ratele și să scape de executarea silită
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii