Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:56 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Ai primit taina cununiei, trebuie să-ţi duci crucea!“ CNA a amendat Radio Dobrogea după declarațiile făcute de ÎPS Teodosie

ro

03 Jul, 2024 08:51 754 Marime text
Întrunit în ședința publică din data de 02.07.2024, Consiliul Național al Audiovizualului a analizat, ca urmare a autosesizării, raportul de monitorizare întocmit de Direcția Control pentru emisiunea „Cuvântul ierarhului”, ediția din 20.06.2024, difuzată de postul Radio Dobrogea din Constanța.

Potrivit unui comunicat al CNA, la finalul dezbaterilor, Consiliul a decis să sancționeze Radio Dobrogea cu amendă de 10.000 de lei pentru încălcarea dispozițiilor art. 42^2 si ale art. 42^3 din Legea audiovizualului nr. 504/2002, potrivit cărora „42^2 - În cadrul difuzării în serviciile de televiziune şi de radiodifuziune a programelor care abordează tema violenţei domestice este obligatoriu să se asigure informarea victimelor violenţei domestice asupra existenţei numărului de telefon "Telverde destinat victimelor violenţei domestice"; 42^3 „Informarea victimelor violenţei domestice asupra existenţei numărului de telefon "Telverde destinat victimelor violenţei domestice", în cazul radiodifuzorilor, se realizează prin citirea textului "În caz de urgenţă, apelaţi numărul Telverde destinat victimelor violenţei domestice" însoţit de o menţiune cu numărul de telefon Telverde”.

Printre afirmațiile invitatului emisiunii, IPS Teodosie:

„Poate exista şi vindecare, dar dumneata, care ai primit taina cununiei, trebuie să-ţi duci crucea, să te rogi să suplinească Dumnezeu această lipsă de empatie, pentru că ai un legământ. Soluţia este să nu vă despărţiţi, vindecarea o dă Dumnezeu”;

„Ce să faceţi? Să fiţi şi după voia soţului, nu numai după voia dumneavoastră. V-aţi căsătorit, căsătoria este o cruce. De aceea, cununile pe care le-aţi primit pe cap sunt cununi de mucenici, să faceţi şi voia soţului ca să nu destrămaţi căsnicia”.

Amintim că, ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului a răspuns în cadrul emisiunii de la Radio Dobrogea unei femei care susținea că este abuzată psihologic de soțul ei. Aceasta i-a cerut înaltului prelat să o ajute cu o soluție în acest caz. 

”După mulţi ani de căsătorie s-a întărit convingerea că cel de lângă mine nu are empatie, aş putea spune că am fost abuzată psihologic. Din cauza lipsei de empatie, în momentele de bucurie, el mi-a adus supărare imediată, iar în momentele în care aveam nevoie de sprijinul lui moral, nu m-a susţinut. Există vindecare? Care este soluţia?”, au fost întrebările femeii către arhiepiscopul Tomisului, Teodosie, la Radio Dobrogea. 


În replică, ÎPS Teodosie i-a răspuns acesteia că trebuie să „își ducă crucea“ deoarece a primit taina cununiei. 

„Poate exista şi vindecare, dar dumneata, care ai primit taina cununiei, trebuie să-ţi duci crucea, să te rogi să suplinească Dumnezeu această lipsă de empatie, pentru că ai un legământ. Soluţia este să nu vă despărţiţi, vindecarea o dă Dumnezeu”, a precizat Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie. 

De asemenea, în cadrul emisiunii Arhiepiscopul Tomisului, Teodosie, le sfătuieşte pe femeile care nu simt nevoia să aibă „relaţii” cu soţii lor să „facă şi după voia soţului”, ca să nu „destrame” căsnicia. Argumentul adus de înaltul prelat este acela că s-au căsătorit, iar „căsătoria este o cruce”.

O credincioasă i-a scris ÎPS Teodosie, pentru a primi un răspuns la o problemă cu care se confruntă:

„Sunt femeie şi sunt căsătorită de doi ani, niciodată nu simt nevoia de a avea relaţii cu soţul meu, iar pe el îl deranjează. Ce putem face pentru a menţine întreagă căsnicia?”.


Înaltul prelat i-a răspuns femeii, explicându-i că lucrurile, în căsnicie, nu trebuie făcute „şi după voia soţului”, ca să nu se destrame căsnicia.

„Ce să faceţi? Să fiţi şi după voia soţului, nu numai după voia dumneavoastră. V-aţi căsătorit, căsătoria este o cruce. De aceea, cununile pe care le-aţi primit pe cap sunt cununi de mucenici, să faceţi şi voia soţului ca să nu destrămaţi căsnicia”, i-a transmis Teodosie credincioasei care i-a scris.


Citește și: 

ÎPS Teodosie - cele mai controversate declarații! De la bărbații „ciuntiți“, la crucea ce trebuie purtată de femeile căsătorite (VIDEO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii