Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:14 11 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Alianța Universitară G6 UMF, despre situația de la Spitalul Pantelimon - „Susținem cu tărie actul de justiție”

ro

11 Aug, 2024 09:22 216 Marime text
foto: Unsplash
 
  • Asociaţia Alianţa Universitară G6 UMF precizează, cu privire la situaţia de la Spitalul Pantelimon, că susţine „cu tărie” actul de justiţie, subliniind necesitatea ca persoanele care se vor dovedi vinovate de astfel de fapte să fie trase la răspundere şi sancţionate conform legii.
     
Asociaţia Alianţa Universitară G6 UMF precizează, cu privire la situaţia de la Spitalul Pantelimon, că susţine „cu tărie” actul de justiţie, subliniind necesitatea ca persoanele care se vor dovedi vinovate de astfel de fapte să fie trase la răspundere şi sancţionate conform legii, conform Agerpres.

„Asociaţia Alianţa Universitară G6 UMF, în calitatea sa de reprezentant al mediului academic medical şi farmaceutic din România, doreşte să exprime o poziţie fermă cu privire la evenimentele recente care au avut loc la Spitalul Sfântul Pantelimon din Bucureşti. Rolul fundamental al Alianţei este de a promova interesele învăţământului superior medical, de a facilita un cadru comun de cooperare în domeniile educaţionale şi ştiinţifice, dar şi de a instrui studenţii în spirit etic şi deontologic. Alianţa Universitară G6 UMF condamnă cu fermitate orice acţiune sau comportament care poate pune în pericol integritatea şi sănătatea pacienţilor. În acest sens, susţinem cu tărie actul de justiţie şi subliniem necesitatea ca persoanele care se vor dovedi vinovate de astfel de fapte să fie trase la răspundere şi sancţionate conform legii”, se arată într-un comunicat transmis, sâmbătă, de această asociaţie.


Totodată, aceasta atrage atenţia asupra impactului negativ pe care generalizările din mass-media le pot avea asupra imaginii profesiei de medic.

„Este vital să nu se cadă în capcana generalizărilor care sugerează că toţi medicii ar încălca Jurământul lui Hipocrate. Profesioniştii din domeniul medical sunt instruiţi şi educaţi să respecte cele mai înalte standarde etice şi profesionale, iar cazurile izolate nu trebuie să umbrească munca vastă şi dedicată a majorităţii. Alianţa Universitară G6 UMF doreşte să sublinieze, de asemenea, că astfel de generalizări nedrepte contribuie la scăderea atractivităţii profesiei de medic şi la descurajarea tinerilor care aspiră la o carieră în acest domeniu. Este responsabilitatea noastră, a tuturor, să protejăm şi să promovăm imaginea corectă a profesiei medicale, pentru a asigura continuitatea şi calitatea serviciilor medicale oferite societăţii. Alianţa Universitară G6 UMF rămâne angajată în misiunea sa de a susţine şi promova excelenţa în educaţia medicală şi de a asigura respectarea principiilor fundamentale care ghidează profesia de medic”, mai precizează sursa citată. 





Citește și:
În urma scandalului de la Spitalul Pantelimon: Medicul Gabriel Diaconu își anunță demisia din funcția de consilier onorific al ministrului Sănătăţii
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii