Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:25 27 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ANAT aniversează Ziua Mondială a Turismului

ro

27 Sep, 2024 19:27 203 Marime text










Asociația Națională a Agențiilor de Turism (ANAT) salută și aniversează Ziua Mondială a Turismului 2024, care este celebrată astăzi, 27 septembrie, sub tema „Turism și pace” și dorește să evidențieze rolul vital al acestui sector în promovarea păcii și înțelegerii între națiuni și culturi și în sprijinirea proceselor de reconciliere.
 
La nivel global, unde națiunile sunt interconectate și interdependente, turismul, o industrie creată de oameni și pentru oameni, apare ca o forță convingătoare și dinamică pentru a sfida stereotipurile și a contesta prejudecățile. Acest sector poate fi perceput ca simbolul dialogului intercultural; permite întâlnirea cu „celălalt”, învățarea despre diferite culturi, auzirea limbilor străine, degustarea aromelor exotice, stabilirea
legăturilor cu alte ființe umane și construirea toleranței. În esență, este o experiență educațională și spiritual care lărgește mintea.
 
De asemenea, ANAT recunoaște contribuția semnificativă a turismului la dezvoltarea economică a țării noastre. Turismul de incoming, adică sosirea turiștilor străini, joacă un rol esențial în exportul de servicii și în atragerea de valută străină.
 
 

„Cu ocazia Zilei Mondiale a Turismului, doresc să vă transmit un sincer „La Mulți Ani!” și să vă mulțumesc pentru tot ceea ce faceți pentru promovarea și dezvoltarea turismului în România. Turismul înseamnă mai mult decât călătorii – el reprezintă descoperirea unor locuri unice, susținerea economiilor locale și crearea de experiențe memorabile. Tuturor celor care aleg să exploreze frumusețile României sau ale
lumii, vă mulțumesc că alegeți să sprijiniți această industrie vibrantă și plină de viață.
 
Patronilor și investitorilor în turism, vă mulțumesc pentru curajul și viziunea de a investi într-un domeniu plin de provocări, dar și de oportunități. În fața unor provocări majore, de la subfinanțarea activităților de promovare, lipsa infrastructurii, turismul neautorizat și până la birocrația excesivă, știu că
lucrăm împreună pentru a face din România o destinație turistică de top, atât pentru români, cât și pentru turiștii străini.
La mulți ani tuturor, și vă doresc cât mai multe călătorii pline de bucurie și succes!”, declară Alin Burcea, președintele ANAT.

 
 
Citește și
ANAT, surprins de declarațiile primarului Constanței, Vergil Chițac
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii