Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:21 07 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ANPC oprește temporar de la funcționare două parcuri de distracții de pe litoral. Iată cine le administrează! (Galerie FOTO+VIDEO)

ro

07 Jul, 2024 11:48 373 Marime text

Sursa foto: ANPC




 
  • ANPC oprește temporar de la funcționare două parcuri de distracții de pe litoral
 
 
Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a desfășurat, în cadrul Comandamentului Litoral 2024 – structură special creată de instituție pentru monitorizarea pieței în zona de vacanță de pe malul Mării Negre -, împreună cu reprezentanții Inspectoratului Teritorial ISCIR și ai Primăriei comunei Limanu, județul Constanța, o serie de acțiuni de control care au vizat locații de agrement din zona localității.

Au fost sancționați 2 operatori economici, Popescu Business Family SRL și Luna Park Popa SRL, pentru nereguli în funcționarea parcurilor de distracții, după cum urmează:

- amenzi contravenționale în valoare de 10.000 lei
- interzicerea utilizării aparatelor până la remedierea deficiențelor
- oprirea temporară a prestării serviciilor, până la remedierea deficiențelor constatate, pentru ambii operatori economici.

Abaterile de la legislația în vigoare identificate au fost:
- lipsa autorizării pentru echipamentele de agrement
- folosirea unor echipamente de agrement fără revizii ISCIR (pentru funcționare și siguranță), fapt care pune în pericol sănătatea sau viața utilizatorilor
- folosirea unor echipamente de agrement deteriorate, cu vopsea exfoliată, plasă elastică ruptă, pentru trambuline și cu rugină pe elemente de siguranță, uzură în exces a unor elemente sau chiar lipsa unora care asigurau siguranța consumatorilor
- folosirea unor echipamente de agrement care au suferit modificări neautorizate
- lipsa informării consumatorilor referitor la denumirea echipamentului, a modului corect de folosire și a avertizărilor cu privire la potențialele pericole în timpul utilizării aparatelor
- lipsa împământării în cazul unor echipemente electrice, acest lucru putând pune în pericol viața și siguranța consumatorilor.

”A oferi consumatorilor, copiilor îndeosebi, servicii de agrement prin intermediul unor parcuri de distracții neverificate tehnic de mai bine de 7 ani, cu improvizații și aparate deteriorate, este o dovadă de iresponsabilitate, din partea operatorilor economici în cauză.
Vă recomandăm ca, înaintea utilizării unor astfel de echipamente, să verificați informațiile afișate de prestator, precum și starea aparatelor și să nu le folosiți dacă observați improvizații, deteriorări sau funcționare anevoioasă.

Evitați instalațiile improvizate, pentru a nu vă pune viața în pericol! Litoralul românesc dispune de parcuri de distracții autorizate, verificate și sigure pentru consumatori, iar autoritățile statului monitorizează permanent funcționarea în siguranță și conform exigențelor legale a spațiilor de acest fel”  a declarat Sebastian Hotca, președinte interimar ANPC.

Despre Popescu Business Family SRL

Societatea Popescu Business Family SRL a fost înființată în anul 2020, are sediul în Pitești, județul Argeș, strada Alexandru Kiritescu, nr. 14B și se ocupă de „Restaurante”. Potrivit datelor furnizate de site-ul termene.ro, asociat și administrator este Popescu Daniela.

Conform termene.ro, în anul 2023, societatea Popescu Business Family SRL a înregistrat o cifră de afaceri de 35.664 lei, cu o pierdere de 6.148 lei, la un angajat.


Luna Park Popa SRL

Societatea Luna Park Popa SRL a fost înființată în anul 2016, are sediul în Bradu, județul Argeș, strada Rotulești, nr. 7 și se ocupă de „Coafură și alte activități de înfrumusețare”. Potrivit datelor furnizate de site-ul termene.ro, asociat unic și administrator este Popa Elena Andreea.

Aceasta mai este asociat și administrator la Eden Heaven SRL.

Conform termene.ro, în anul 2023, societatea Luna Park Popa SRL a înregistrat o cifră de afaceri de 63.091 lei, cu o pierdere de 78.810 lei, la doi angajați.

PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menționează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecția datelor cu caracter personal. 

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.





Citește și
ANPC declară război comercianților ambulanți dar și tarabelor improvizateLIVE TEXT Constanța. ANPC deschide Comandamentul Litoral 2024 (FOTO+VIDEO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii