Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:22 27 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ANSVSA România mai are active 24 de focare de pesta rumegătoarelor mici. Câte sunt în județul Tulcea?

ro

27 Sep, 2024 11:51 185 Marime text
foto: Freepick.com În data de 27.09.2024, în România mai sunt active 24 de focare de pesta rumegătoarelor mici (PRM), dintre care 7 focare în județul Timiș și 17 focare în județul Tulcea.

În acestă săptămână au fost stinse 3 focare în județul Tulcea, transmite Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA). 

Menționăm că, măsurile suplimentare pentru controlul și eradicarea PRM, prevăzute în ordinul comun emis de ANSVSA, MADR și MAI, rămân valabile, conform Deciziei de punere în aplicare a Comisiei.
 

ANSVSA a intervenit rapid în gestionarea focarelor de pestă a micilor rumegătoare (PMR) în județele Tulcea, Constanța, Ialomița și Timiș

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a intervenit rapid în gestionarea focarelor de pestă a micilor rumegătoare (PMR) în județele Tulcea, Constanța, Ialomița și Timiș, rezultând o scădere considerabilă a numărului de focare. Acest rezultat este dovada eficienței măsurilor implementate de serviciile veterinare, care depun eforturi constante pentru a stopa răspândirea virusului, respectând legislația europeană aplicabilă în toate statele membre.
 

Orice suspiciune de boală trebuie notificată în cel mai scurt timp DSVSA județene! 

Atragem atenția asupra activităților ilegale, cum ar fi transporturile clandestine de animale, care pot genera focare secundare de boală la mare distanță de focarele inițiale și care pun în pericol eforturile de export.

Instituția este în permanent contact cu crescătorii de animale, transportatorii și exportatorii, colaborând pentru a limita extinderea bolii și a preveni prejudiciile în sectorul zootehnic.

Orice suspiciune de boală trebuie notificată în cel mai scurt timp DSVSA județene.- transmite sursa citată. 

Pesta Rumegătoarelor Mici este o boală virală gravă, care nu afectează omul, dar afectează rumegătoarele mici, respectiv ovinele și caprinele. Mortalitatea în cazul animalelelor infectate poate ajunge la 70%.



Citește și:

ANSVSARomânia mai are active 37 de focare de pesta rumegătoarelor mici. Situația la Tulcea și Constanța
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii