Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:24 24 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

APC România semnalează prețuri abuzive la zahăr pe litoral! Iată cu cât se vinde un kilogram de zahăr Coronița (FOTO)

ro

24 Jul, 2024 14:49 257 Marime text


Asociația pentru Protecția Consumatorilor din România (APC România) atrage atenția asupra unei posibile încălcări a  OUG nr. 67/2023. Pe litoralul românesc, un kilogram de zahăr Coronița se comercializează la prețul de 20 de lei, deși conform Ordonanței de Urgență nr. 67/2023, adaosul comercial pentru zahăr este strict reglementat.


Iată postarea de pe pagina de socializare Asociația pentru Protecția Consumatorilor din România:

ȘOC! Un kilogram de zahăr Coronița se vinde pe litoral cu 20 de lei!

Conform OUG nr. 67/2023, zahărul este inclus în lista alimentelor cu adaos comercial plafonat. Asta înseamnă că producătorul nu poate aplica un adaos comercial mai mare de 20%, distribuitorul nu poate aplica un adaos comercial mai mare de 5%, iar comerciantul nu poate aplica un adaos comercial mai mare de 20%.

Cumulat, aceste adaosuri comerciale nu trebuie să depășească 45%. Prin ordin comun al ministrului agriculturii şi dezvoltării rurale, al ministrului economiei, antreprenoriatului şi turismului şi al preşedintelui Consiliului Concurenţei se va institui un mecanism de monitorizare a preţurilor produselor agricole şi alimentare.

Consiliul Concurenței, reprezentat de Bogdan Chirițoiu, este instituția statului responsabilă pentru verificarea aplicării acestei legi.

Mâine vom trimite o adresă către această instituție pentru a semnala posibila încălcare a OUG nr. 67/2023 de către acest comerciant. România rămâne țară legilor cu iz electoral, unde aplicarea acestora nu este supravegheată de nicio instituție a statului desemnată să facă acest lucru!


foto: Facebook/ Asociația pentru Protecția Consumatorilor din România


Citește și:

Temperaturi caniculare la ConstanțaRăcoritoare și delicioase. Rețete de pregătit în casă într-o zi de vară
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii