Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
08:49 22 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Temperaturi caniculare la Constanța Răcoritoare și delicioase. Rețete de pregătit în casă într-o zi de vară

ro

21 Jul, 2024 15:40 1171 Marime text
foto: Pixabay
La Constanța temperaturile caniculare par să nu mai scadă. În zilele fierbinți de vară, nimic nu se compară cu o porție de răcoare și savoare. Fie că vă relaxați la umbra unui copac, petreceți timp cu familia sau organizați o mică reuniune cu prietenii, rețetele de mai sus sunt perfecte pentru a aduce un strop de prospețime și delectare pe masă. 

De la salata răcoritoare cu pepene verde și feta, la smoothie-ul revigorant de fructe de pădure și banane, fiecare preparat promite să fie o explozie de arome și texturi.



1. Salată de Pepene Verde și Feta

Ingrediente:
  • 1 pepene verde mic, tăiat cubulețe
  • 200g brânză feta, sfărâmată
  • 1 ceapă roșie mică, feliată subțire
  • Frunze de mentă proaspătă
  • Sucul de la 1 lămâie
  • 2 linguri ulei de măsline
  • Sare și piper după gust

Instrucțiuni:

Într-un bol mare, amestecați pepenele verde, brânza feta, ceapa roșie și frunzele de mentă.
Într-un bol mic, combinați sucul de lămâie și uleiul de măsline, apoi turnați peste salată.
Amestecați ușor și asezonați cu sare și piper după gust.

Serviți imediat sau păstrați la frigider până la servire.


2. Smoothie de Fructe de Pădure și Banane

Ingrediente:
  • 1 banană congelată
  • 1 cană fructe de pădure (zmeură, afine, mure)
  • 1 cană lapte de migdale
  • 1 lingură miere sau sirop de agave (opțional)
  • Frunze de mentă pentru decor

Instrucțiuni:

Puneți toate ingredientele într-un blender și mixați până devine o compoziție omogenă.

Turnați smoothie-ul într-un pahar și decorați cu frunze de mentă.
Serviți imediat, rece.



3. Tarte cu Roșii și Mozzarella

Ingrediente:
  • 1 foaie aluat foietaj
  • 3-4 roșii coapte, feliate subțire
  • 200g mozzarella, tăiată felii
  • 2 linguri ulei de măsline
  • Frunze de busuioc proaspăt
  • Sare și piper după gust

Instrucțiuni:

Preîncălziți cuptorul la 200°C.
Desfaceți foaia de aluat foietaj pe o tavă de copt tapetată cu hârtie pergament.
Aranjați feliile de roșii și mozzarella pe aluat, alternând.
Stropiți cu ulei de măsline și asezonați cu sare și piper.
Coaceți în cuptor timp de 20-25 minute sau până când aluatul este auriu și crocant.
Decorați cu frunze de busuioc proaspăt înainte de servire.



4. Limonadă cu Mentă și Ghimbir

Ingrediente:
  • 4 lămâi, stoarse
  • 1 litru apă rece
  • 2 linguri miere sau zahăr (după gust)
  • 1 bucată mică de ghimbir, rasă fin
  • Frunze de mentă proaspătă
  • Cuburi de gheață

Instrucțiuni:

Într-un ulcior mare, combinați sucul de lămâie, apa, mierea sau zahărul și ghimbirul ras.
Amestecați bine până se dizolvă mierea sau zahărul.
Adăugați frunzele de mentă și cuburile de gheață.
Serviți rece, decorat cu felii de lămâie și frunze de mentă.



5. Înghețată de Casă cu Vanilie și Ciocolată

Ingrediente:
  • 500ml frișcă lichidă
  • 1 conservă lapte condensat îndulcit
  • 1 linguriță esență de vanilie
  • 100g ciocolată neagră, topită și răcită

Instrucțiuni:

Bateți frișca lichidă până devine fermă.
Într-un bol separat, amestecați laptele condensat și esența de vanilie.
Încorporați frișca bătută în amestecul de lapte condensat, amestecând ușor.
Turnați jumătate din compoziție într-un recipient de înghețată, adăugați jumătate din ciocolata topită, apoi restul compoziției și deasupra restul de ciocolată.
Folosind un cuțit sau o scobitoare, amestecați ușor pentru a crea un efect de marmorat.
Congelați timp de cel puțin 4 ore sau până la întărire completă.


Aceste rețete sunt perfecte pentru a aduce un strop de răcoare și savoare într-o zi călduroasă de vară. Bucurați-vă de ele alături de familie și prieteni!



Citește și:

ANPC a verificat mai mulți comercianţi de produse lactate! Nereguli și amenzi aplicate
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii