Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:25 18 10 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ARBDD Acțiune de ecologizare a zonelor costiere din Rezervația Biosferei Delta Dunării - zona Sulina (FOTO)

ro

18 Oct, 2024 13:35 150 Marime text

Ieri, 17 octombrie 2024, salariații ARBDD din cadrul Comisariatului Regional, Biroului Monitoring, Districte, Zone Protejate și Centrului de Vizitare din Sulina au organizat și desfășurat o acțiune de strângere a deșeurilor din zona plajei Sulina, zona cuprinsă între canal Sondei și canal Împuțita, din RBDD.

În urma acțiunii anterior menționate s-au colectat 102 saci (de 120 l și 240 l) cu diferite deșeuri (în special plastic), aduse la mal de apa Mării Negre.

Deșeurile colectate au fost predate societății de profil din zonă (JT Grup SRL). 

Amintim că, Ministrul Mircea Fechet a semnat un contract de finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență, prin care vor fi reabilitate 13 baraje ale Administrației Naționale Apele Române.

Aceste baraje vor fi reabilitate prin proiectul „Lucrări pentru investiția: Adaptarea la schimbările climatice prin automatizarea și digitalizarea echipamentelor de evacuare și stocare a apei la acumulări existente pentru asigurarea debitului ecologic și creșterea siguranței alimentării cu apă a populației și reducerea riscului la inundații” – I.4.2 – Reabilitarea acumulărilor permanente”, din cadrul Componentei 1 din PNRR Managementul apei, potrivit unui anunț al Administrației Rezervației Biosferei Delta Dunării (ARBDD) .
 
Valoarea totală a contractului semnat este de peste 1.18 miliarde lei (inclusiv TVA), mai transmite sursa citată. 


Sursa foto: Facebook/ ARBDD - Administratia Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii


Citește și:

ARBDDS-a semnat un contract de finanțare prin PNRR pentru reabilitarea a 13 baraje
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii