Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:20 07 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ARBDD Dacă doriți să vizitați Delta Dunării, respectați legislația

ro

01 May, 2024 14:23 529 Marime text




Sursa foto: Facebook/ ARBDD


 
  • Iubiți natura? Doriți să vizitați Delta Dunării și să vă bucurați de frumusețile ei?
  • Primul pas responsabil este să vă asigurați că respectați legislația, mai precis Ordinul nr. 610/2009 privind aprobarea tarifelor pentru lucrările şi serviciile prestate de către ARBDD care prevede că Permisul de acces în rezervaţie pentru turişti este de 5 lei/persoană/zi,15 lei/persoană/săptămână, 30 lei/persoană/an, potrivit ARBDD.
 
 
Conform sursei, tariful de intrare nu se aplică pentru copii, elevi, studenţi, pensionari, veterani de război, foşti deţinuţi politici, urmaşii eroilor martiri şi răniţii din Revoluţia din decembrie 1989, precum și persoanelor fizice care au domiciliul în perimetrul rezervaţiei sau în localităţile limitrofe (care au terenul administrativ integral sau parţial în interiorul rezervaţiei).
 
Achitarea tarifelor se poate face:
a) online, achitând contravaloarea lor cu cardul bancar prin aplicaţia de achiziţionare a permiselor pe http://www.ddbra.ro/activitati/permise-online.
b) Plata prin SMS la numărul 7494 cu următoarele variante de text:
• pentru permise acces turist 1 zi - TUR1 urmat de Nume și Prenume (Ex:TUR1POPESCU ION)
• pentru permise acces turist 7 zile – TUR7 urmat de Nume și Prenume
• pentru permise acces turist 1 an – TURAN urmat de Nume și Prenume

Tariful pentru SMS variază în funcție de costurile aplicate de operatorul de telefonie mobilă (Orange, Vodafone, DIGI, Telekom) și de cursul valutar BNR la data emiterii facturii telefonice către utilizator.
c) cu numerar sau cu card bancar (program non-stop) la automatul de permise instalat la sediul ARBDD - Str. Portului Nr. 34A, Tulcea;
d) cu numerar la: Centrele de Informare și Educație Ecologică din localitățile Crişan, Sulina, Chilia Veche și Murighiol.
 
În perioada minivacanței de 1 mai și a sărbătorilor Pascale, Centrele de Informare și Educație Ecologică din localitățile Crişan, Murighiol precum și Centrul de Vizitare Sulina, vor fi deschise în zilele de 1 și 2 mai, program 8.00- 16.00.
 
Citește și
 
ARBDDProgramul Național Săptămâna Verde 2023-2024, la final
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii