Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:32 30 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ARBDD Ziua Internațională a Dunării sărbătorită la Tulcea și Chilia (GALERIE FOTO)

ro

29 Jun, 2024 14:20 324 Marime text
Sursă foto: Facebook/ARBDD
 
  • În acest an, tema propusă de Comisia Internațională pentru Protecția Fluviului Dunărea este: Păstrați Dunărea Albastră!, fiind mai mult decât o zi de celebrare, fiind un îndemn la acțiune.
     
În fiecare an, pe 29 iunie, sub auspiciile Comisiei Internaționale pentru Protecția Fluviului Dunărea (ICPDR), țările dunărene serbează Ziua Internațională a Dunării, unul dintre cele mai mari sisteme fluviale ale Europei, împreună cu oamenii și viața sălbatică care depind de acesta. Această zi marchează semnarea Convenției privind cooperarea pentru protecția și utilizarea durabilă a fluviului Dunărea, eveniment care a avut loc pe 29 iunie 1994, la Sofia în Bulgaria. Prin prevederile convenției se urmărește să se asigure gestionarea durabilă și echitabilă a apelor de suprafață și a apelor subterane ale Dunării, transmite un comunicat din partea ARBDD.

În acest an, tema propusă de Comisia Internațională pentru Protecția Fluviului Dunărea este: Păstrați Dunărea Albastră!, fiind mai mult decât o zi de celebrare, fiind un îndemn la acțiune.

Păstrați Dunărea Albastră! - Este un îndemn adresat oamenilor, comunităților locale, instituțiilor și forurilor internaționale să participe activ la protecția și conservarea apelor fluviului Dunărea. Acest eveniment demonstrează legătura puternică dintre fluviu și locuitorii din țările riverane Dunării, evidențiind responsabilitatea noastră comună de a avea grijă de această resursă vitală, printr-un management adecvat al apelor fluviului Dunărea și a afluenților săi.

Pentru a marca acest eveniment de mediu au fost organizate activități de informare și conștientizare la Tulcea și Chilia sub îndrumarea responsabililor Centrelor de Informare și Educație Ecologică ale ARBDD. În cadrul activităților a fost prezentată importanța celui mai internațional fluviu al Europei, Dunărea, pentru a înțelege nevoia de protecție și conservare a apelor sale și a tot ceea ce ne oferă. De asemenea, copiii au ascultat Legenda Dunării și au interpretat cântece dobrogene, muza fiind Dunărea, a încheiat sursa citată.


Citește și:
ARBDD: 29 Iunie - Ziua Dunării - Păstrați Dunărea Albastră!
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii