Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:12 12 10 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ARBDD Ziua Mondială a Păsărilor Migratoare - 12 octombrie 2024

ro

12 Oct, 2024 09:13 236 Marime text
Sursă foto: Facebook/ARBDD
 
  • Cea de-a doua celebrare din acest an a Zilei Mondiale a Păsărilor Migratoare, în data de 12 octombrie, ne îndeamnă la acțiuni urgente și susținute pentru a proteja atât păsările migratoare, cât și insectele de care depind pentru supraviețuire.
     
Cea de-a doua celebrare din acest an a Zilei Mondiale a Păsărilor Migratoare, în data de 12 octombrie, ne îndeamnă la acțiuni urgente și susținute pentru a proteja atât păsările migratoare, cât și insectele de care depind pentru supraviețuire, transmite Administrația Rezervaziei Biosferei Delta Dunării.

Tema din acest an, „Protejați insectele, protejați păsările”, subliniază rolul critic pe care îl joacă insectele în ciclul de viață al multor păsări migratoare și atrage atenția asupra declinului global alarmant al populațiilor de insecte.

Aceste păsări se bazează pe abundența insectelor, ca una dintre sursele lor primare de hrană, pentru a-și susține nevoile energetice, în special în perioadele de reproducere și migrație.

Prin urmare, Ziua Mondială a Păsărilor Migratoare de anul acesta pune în lumină interdependența dintre insecte și păsări, îndemnând la acțiuni pentru protejarea insectelor ca mijloc de salvgardare a populațiilor de păsări, a încheiat sursa citată.



Citește și:
ARBDD a anunțat procedura de nominalizare a punctelor de debarcare și a centrelor de primă vânzare în perimetrul RBDD (DOCUMENT)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii