Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:20 08 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Armata din Ucraina confirmă că două drone rusești au intrat în spaţiul aerian al României

ro

08 Sep, 2024 12:35 366 Marime text
Sursa foto: Pixabay



 
  • Apărarea aeriană ucraineană anunţă că a doborât 15 din cele 23 de drone Shahed şi una din cele patru rachete lansate de Rusia în cursul nopţii, precizând că două dintre drone „s-au rătăcit”.

Patru rachete ghidate X-59 au fost lansate din regiunea Belgorod, în timp ce 23 de drone de atac de tip Shahed au fost lansate din Kursk şi Ceauda, potrivit știripesurse.ro.

Apărarea aeriană a funcţionat în regiunile Odesa, Harkov şi Dnipro.Armata ucraineană susţine că cele trei rachete X-59 rămase nu şi-au atins ţintele vizate.

De asemenea, armata aerului din Ucraina anunţase în cursul nopţii că „un grup de drone” inamice au intrat în spaţiul aerian al României.
România a trimis 2 avioane F-16 la granița cu Ucraina. Ministerul Apărării Naționale arată faptul că, în cursul nopții, două avioane F-16 au fost trimise la granița cu Ucraina. O dronă a survolat teritoriul României și apoi a revenit în Ucraina. De asemenea, există indicii că ar exista o zonă de impact la Periprava, iar efectivele Ministerului Apărării caută aceste resturi de dronă.

Forțele ruse au reluat seria de atacuri cu drone asupra unor obiective civile și de infrastructură portuară din Ucraina, în dimineața zilei de 8 septembrie, în proximitatea frontierei cu România.
Centrul Național Militar de Comandă (nucleu) a notificat Inspectoratul General pentru Situații de Urgență privind instituirea măsurilor de alertare a populației din județele Tulcea și Constanța, fiind transmise, la ora 2.20 respectiv ora 2.38, mesaje RO-Alert.
 
 
Citește și
Elena Lasconi, liderul USR, revoltată de comunicarea deficitară a autorităților române cu privire la atacul de aseară la granița cu Ucraina
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii