Asociată într-o firmă „ochită“ de DNA, îşi cere insolvenţa Rokura SRL - de la Eolica Dobrogea, până la conexiuni cu SIE (documente)
Asociată într-o firmă „ochită“ de DNA, îşi cere insolvenţa: Rokura SRL - de la Eolica Dobrogea, până
27 Apr, 2015 00:00
ZIUA de Constanta
11479
Marime text
Celebra companie Eolica Dobrogea, deţinătoarea mai multor eoliene în judeţul Constanţa, nu se află la acest moment doar în atenţia procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie, ci şi a judecătorilor. Pe data de 7 august 2013, pe rolul Secţiei a II-a civilă din Tribunalul Constanţa a fost înregistrat dosarul cu numărul 7480/118/2013, materie „faliment“, având ca obiect „cererea debitorului - L 85/2006 art. 27 alin. 5“. Părţi în cauză sunt SC Eolica Dobrogea SRL, SC Eolica Dobrogea SRL, prin administrator judiciar, Aqua Insolvenţă Ipurl, Sc Eolica Dobrogea SRL, cu sediul ales, şi Dica Corneliu, administrator statuar al SC Eolica Dobrogea SRL, cu sediul ales - în calitate de debitori. Asta în timp ce creditorii sunt SC Fluid Serv SA, Eolica Dobrogea (Schweiz) AG, comuna Cogealac, Eolica Dobrogea One SRL, Iberdrola Renovables Energia SA şi C-Tech SRL. Ultimul termen în dosar a fost stabilit de judecătorii Tribunalului Constanţa pentru 29 mai.
Mai multe detalii despre dosarul privind cererea de dizolvare a firmei puteţi citi aici: Procesul, amânat pentru decembrie: Insolvenţa Eolica Dobrogea, deschisă de Tribunalul Constanţa
Corneliu Dică, de la CN APMC la Eolica Dobrogea
În Eolica Dobrogea a fost implicat şi Corneliu Dică. În urmă cu câţiva ani, acesta se făcea remarcat şi ca director în cadrul Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime. Firma în care Dică îşi pusese mari speranţe are pe lângă ea încă zece societăţi, denumite Eolica Dobrogea de la one (unu) la ten (zece). Începutul sfârşitului relaţiei dintre Dică şi Eolica s-a trasat încă din 2011, când spaniolii de la Iberdrola Renewables România SRL (beneficiarii parcului eolian de la Mihai Viteazu) au făcut un schimb de părţi sociale cu Eolica Dobrogea (Schweiz) I GmbH, reprezentată prin Cristoph Reat Kapp, administrator.Şi firma Eolica Dobrogea (Schweiz) AG, care acum este creditor în procesul privind dizolvarea Eolica Dobrogea SRL, apare în comunicatul procurorilor DNA în cazul senatorului Gigi Chiru. Până în aprilie 2013, Eolica Dobrogea (Schweiz) AG a avut trei acţionari: Grupul Nek AG, cu 50%, Rokura SRL, cu 33%, şi Corneliu Dică, cu 17%. Grupul NEK AG a preluat participaţiile lui Corneliu Dică în Eolica Dobrogea (Schweiz) AG din 10 aprilie 2013, astfel că noua configuraţie a acţionariatului este compusă din Grupul Nek AG, Pfaffikon, Elveţia, cu o participare de 67%, şi Rokura SRL Bucureşti, cu o participare de 33%.
La rândul său, Rokura SRL este deţinută de asociatul persoană juridică Radcom SRL (Bucureşti) - 0,57%, de Gabriela Lucreţia Georgescu - 10%, de Gabriel Petrescu - 4,86%, de Cristian Pamfile - 47,29% şi de Vladimir Cristian Georgescu - 37,28%, care deţine şi calitatea de administrator. Firma se ocupă cu activităţi de telecomunicaţii prin reţele fără cablu, potrivit codificării CAEN.
Conform antiţepari.ro, recent, şi Rokura SRL a intrat în insolvenţă. Informaţia privind deschiderea procedurii de insolvenţă/faliment a fost publicată în Buletinul Procedurilor de Insolvenţă (BPI) numerele 7090 - 7198 din 21.04.2015, având numărul 7166 în BPI. Un element interesant este faptul că firma Rokura ar avea o legătură directă cu Serviciul de Informaţii Externe: site-ul SIE (cel puţin) era găzduit chiar de firma Rokura, potrivit jurnalistului Robert Turcescu. El îşi bazează afirmaţiile pe surse oficiale. Acestea pot fi consultate accesând secţiunea „documente“.
Reamintim totodată că, în toamna anului trecut, DNA - Secţia de combatere a infracţiunilor conexe infracţiunilor de corupţie anunţa dispunerea efectuării în continuare a urmăririi penale față de senatorul de Constanţa Gigi Chiru. Acesta este suspectat de luare de mită, spălare de bani şi fals în declarații. Potrivit magistraţilor, Chiru, pe când era şeful Inspectoratului Regional în Construcţii Sud-Est, ar fi pretins de la un martor denunţător şi de la un om de afaceri suma de 1.500.000 de euro, în forma disimulată a unui contract de împrumut fictiv, în vederea îndeplinirii, neîndeplinirii, urgentării ori întârzierii îndeplinirii unui act ce intra în atribuţiile sale, într-o manieră favorabilă grupului de firme: SC Eolica Dobrogea SRL România, Eolica Dobrogea AG, Eolica Dobrogea X GMBH.
Citeşte mai multe pe acest subiect
Procurorii DNA, „pe aripile vântului“ în Constanţa, Cogealac şi Eforie: Totul despre firmele din dosarul senatorului Gigi Chiru
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii