Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:36 30 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Aterina Global SRL, care deține jumătate din compania ce are în concesiune Portul Tomis Constanța, are un nou asociat majoritar

ro

28 Jun, 2024 17:00 2948 Marime text
  • Aterina Global SRL, societate care controlează jumătate din compania care are în concesiune Portul Tomis (Tomis Marina Management SRL) și care vrea prelungirea contractului până în 2040, are un nou asociat majoritar.
  • Firma cipriotă (GKL Engineering LTD) care controla Aterina Global și-a cedat statutul de asociat majoritar în favoarea unei companii din Constanța (North Global Services SRL).
Pachetul majoritar de părți sociale al Aterina Global SRL a fost preluat de la firma cipriotă GKL Engineering LTD de către North Global Services SRL Constanța.
 
Aterina Global SRL deține, la rândul său, jumătate din Tomis Marina Management SRL, concesionara Portului Turistic Tomis Constanța.
 
În acționariatul North Global Services SRL Constanța se regăsește și numele Cătălinei Mihaela Năstase, administrator al APV Media Turism SRL, deținută de Mihai Mazăre și Radu Ștefan Mazăre-Petcu.
 
Informația privind schimbările din Aterina Global SRL a fost publicată în Monitorul Oficial al României Nr. 3071 din 21 iunie 2024, care cuprinde hotărârea Adunării Generale a Asociaților din data de 11 aprilie 2024.
 
La AGA au participat Nicoleta Dogaru, asociatul minoritar (1%) al Aterina Global SRL, GKL Engineering LTD (99%), dar și viitorul asociat North Global Services SRL, reprezentată de Mihaela Talpalaru.
 
S-a decis în cadrul AGA retragerea din calitatea de asociat a companiei cipriote GKL Engineering LTD, reprezentată la discuții de către avocat Carmen Alina Stângă.
 
Părțile sociale deținute de GKL Engineering LTD au fost cesionate către North Global Services SRL, care a devenit astfel asociat majoritar.
 
Nicoleta Dogaru a rămas asociat minoritar, cu 1%, fiind reconfirmată administrator al Aterina Global SRL pentru o perioadă de 20 de ani.
 
Despre GKL Engineering LTD
 
Conform MO 3071/2024, GKL Engineering LTD a fost înființată în Nicosia, Republica Cipru, la data de 29 decembrie 2017, cu numărul de înregistrare HE 378179.
 
Sediul companiei este în Chytron 5, Agioi Omologites, 1075, Nicosia-Cipru.
 
Despre Aterina Global SRL
 
Conform termene.ro, platformă consultată pe 28 iunie 2024, Aterina Global SRL a fost înființată în 2019, se ocupă de dezvoltare (promovare) imobiliară și are sediul social în Constanța, pe strada Lebedei, nr. 1.
 
Acum, compania are ca asociați North Global Services SRL, cu 99%, din Constanța, și pe Dogaru Nicoleta, cu 1%, din Constanța, care este și administrator.
 
Pentru anul 2023, Aterina Global SRL a declarat doi angajați, pierderi peste 450.000 de lei și cifra de afaceri aproape 17.000 de lei.
 
Aterina Global SRL deține părți sociale în M.M. Reciclyng SRL, Aqualand SRL, Blue Beach SRL, I&C Development SRL și Millenium Global Development SRL.
 
Totodată, Aterina Global SRL deține 50% din părțile sociale ale companiei Tomis Marina Management SRL, concesionara Portului Tomis.
 
Într-un proces aflat pe rolul Tribunalului Constanța, Tomis Marina Management SRL a solicitat prelungirea contractului de concesiune pentru Portul Tomis până la data de 31 decembrie 2040, pentru amortizarea investițiilor făcute în port.
 
Detalii despre acest proces pot fi consultate în articolul
Tribunalul Constanța amână iar verdictul pentru Portul Tomis! Până când mai așteaptă Tomis Marina Management SRL decizia instanței
 
În 2023, Tomis Marina Management SRL a declarat opt angajați, profit peste 1,52 de milioane de lei și cifra de afaceri peste 4,7 milioane de lei.
 
Despre Euromarina SRL
 
Celălalt asociat al Tomis Marina Management SRL este Euromarina SRL, deținută de cetățenii turci Sürmen Suat (Alfabe Construction SRL), Mehmet Kerim Kalgay (Alfabe Construction SRL), Sürmen Seref (Alfabe Construction SRL, Notka Energy SRL, administrator la Tomis Marina Management SRL), Keçecioglu Hasan Malik (Alfabe Construction SRL, I & C Development SRL) și Mustafa Nihat Demirel (Alfabe Construction SRL, administrator la Alpha Meda Builder SRL).
 
Euromarina SRL este administrată de Keçecioglu Hasan Malik, Mustafa Nihat Demirel, Sürmen Seref și de Sürmen Suat.
 
Pentru anul 2023, firma a declarat pierderi peste 138.000 de lei.
 
Euromarina SRL a fost înființată în 2007, are sediul social în Constanța, pe strada Lebedei și se ocupă de construcția de ambarcațiuni sportive și de agrement.
 
Despre North Global Service SRL
 
Potrivit termene.ro, platformă consultată pe 28 iunie 2024, North Global Services SRL a fost înființată în 2021, are sediul social în Mamaia, Parcul Aqua Magic și se ocupă de administrarea imobilelor pe baza de comision sau contract.
 
North Global Services SRL deține un punct de lucru pe strada Megara din Mamaia, începând cu luna aprilie 2024.
 
Firma a fost înființată în ianuarie 2021, fondatori fiind Mihaela Talpalaru, Cătălina Mihaela Năstase și Victorița Mariana Meliniuc, iar administratori Mihaela Talpalaru și Victorița Mariana Meliniuc.
 
North Global Services SRL deține părți sociale în Aterina Global SRL, Seaside Estate Company SRL și Millenium Global Development SA.
 
Detalii despre intrarea North Global Services SRL în Seaside Estate Company SRL pot fi consultate în articolul
Firme Constanța
Seaside Estate Company SRL. Un asociat s-a retras din firmă

 
În 2021, anul înființării, North Global Services SRL a declarat trei angajați, profit peste 16.000 de lei și cifra de afaceri a depășit 470.000 de lei.
 
În 2022, North Global Services SRL a declarat doi angajați, profit peste 84.000 de lei și cifra de afaceri a depășit 475.000 de lei.
 
În 2023, North Global Services SRL a declarat doi angajați, profit peste 155.000 de lei și cifra de afaceri a depășit 837.000 de lei.
 
Prin HCLM Constanța nr. 183 din 31 august 2015 (disponibilă în Secțiunea Document), Mihaela Tălpălaru a fost promovată temporar, pentru maxim șase luni, pe funcția de director executiv al Serviciului Public Comunitar Local de Evidență a Persoanelor.
 
Expunerea de motive a fost făcută de viceprimarul de atunci, Gabi Stan.
 
Detalii despre aceste aspecte pot fi consultate în articolele
Cu sprijinul fostului viceprimar Gabriel Stan
Un fost poliţist local, director SPCLEP Constanţa (documente)

și
Motive neelucidate de promovare
„Preferata“ lui Stan a pierdut şefia SPCLEP Constanţa (document)

 
Potrivit Registrului Comerțului consultat la zi (28 iunie 2024), Cătălina Mihaela Năstase figurează ca administrator al APV Media Turism SRL și al Axkids Fashion SRL.
 
Despre APV Media Turism SRL
 
Potrivit termene.ro, platformă consultată pe 28 iunie 2024, APV Media Turism SRL a fost înființată în anul 2003, are sediul social în Mamaia, Zona Căpitănie, Bloc Marina și se ocupă de activități ale agențiilor turistice.
 
Acționarul majoritar este Mihai Mazăre (99,9%, fratele fostului primar Radu Mazăre), care împarte acțiunile cu Radu Ștefan Mazăre-Petcu (0,1%, fiul fostului primar).
 
Administrator este Cătălina Mihaela Năstase, cu puteri depline, mandat până în februarie 2027.
 
Numele lui Mihai Mazăre figurează și în societățile Office AG SRL și Sigma Trading SA (administrator), iar cel al lui Radu Ștefan Mazăre-Petcu figureză și în Cabo Concept SRL, Realcasa Tech SRL și deține și un PFA.
 
În 2022, APV Media Turism SRL a declarat doi angajați, profit aproape 60.000 de lei și cifra de afaceri aproape 245.000 de lei.
 
În 2023, APV Media Turism SRL a declarat un angajat, pierderi peste 5.000 de lei și cifra de afaceri a depășit 190.000 de lei.
 
Pentru documentarea acestui articol s-au folosit informații și de pe platforma termene.ro.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Firme Constanța
Seaside Estate Company SRL. Un asociat s-a retras din firmă

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii