Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:17 01 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Avertizări Cod Portocaliu și Cod Galben de inundații în Dobrogea! Anunțul hidrologilor

ro

01 Sep, 2024 15:40 318 Marime text
foto cu rol  ilustrativ: ISU DeltaHidrologii au emis avertizări meteo Cod Galben și cod Portocaliu de inundații pe râurile din dobrogea.

Potrivit INHGA a fost emisă avertizare Cod Portocaliu de scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri rapide de debite şi niveluri cu posibile depășiri ale COTELOR DE INUNDAȚIE, fiind vizate râurile din bazinele hidrografice Slava și Hamangia. Avertizarea este valabilă în intervalul 01.09.2024 ora 15:00 – 01.09.2024 ora 24:00. 

Ca urmare a precipitațiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate și propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE INUNDAŢIE pe râurile din bazinele hidrografice: Slava și Hamangia, județul Tulcea.

În funcţie de evoluţia fenomenelor hidrometeorologice vom reveni cu actualizarea prognozei hidrologice.

De asemenea a fost emisă avertizare Cod galben de scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice menţionate, cu posibile depăşiri ale COTELOR DE ATENŢIE, bazinele afectate fiind râurile din Dobrogea.

Avertizarea este valabilă în intervalul 01.09.2024 ora 11:00 – 02.09.2024 ora 09:00

Atenţionarea Hidrologică vizează în principal fenomenele de scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale, care se pot produce cu probabilitate mai mare în intervalul 01.09.2024 ora 14 – 01.09.2024 ora 22:00, pe unele râuri mici din judeţul Tulcea şi respectiv din zona litorală a judeţului Constanţa.

Citește și: 

Situație dramatică pe litoral! Prăpăd lăsat în urmă de inundații la Venus și Vama Veche! Imagini surprinse după retragerea apelor (GALERIE FOTO+VIDEO)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii