Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:17 06 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bilanțul misiunilor desfășurate de jandarmii din Constanța în perioada 1 iulie - 04 septembrie 2024

ro

06 Sep, 2024 15:49 128 Marime text
Sursa foto: Facebook/Inspectoratul de Jandarmi Județean Constanța


Pe parcursul sezonului estival 2024, în intervalul 1 iulie - 04 septembrie 2024, jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Constanța au fost zilnic la datorie, astfel încât cetățenii prezenți pe raza județului Constanța să se poată bucura în siguranță de toate manifestările publice, precum și de vremea însorită de pe litoral.

În acest sens, au fost executate un număr de 3.846 misiuni de asigurare și menținere a ordinii și liniștii publice în zona de competență, atât independente cât și în sistem integrat, împreună cu colegii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, fiind angrenat în derularea acestor misiuni un efectiv total de 6.853 de jandarmi, precizează IJJ Constanța.


În perioada 1 iulie – 4 septembrie 2024, jandarmii constănțeni au avut peste 50 de intervenții ca urmare a răspunsurilor la apelurile efectuate la numărul unic de urgență 112.

Pe lângă aceste misiuni de asigurare și menținere a ordinii și liniștii publice, jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Constanța au asigurat paza instituțională permanentă pentru cele 38 de obiective avute în competență în acest sens.

Tot în acest interval, am asigurat paza pentru 83 de transporturi, dintre care 11 transporturi de produse cu caracter special și 72 de bunuri și valori. De asemenea echipajele de intervenție ale Inspectoratului au monitorizat în perioada menționată derularea în siguranță a 45 de transporturi a căror pază a fost asigurată de alte instituții, mai transmite sursa citată.


Pe parcursul sezonului estival 2024 au fost asigurate măsuri de ordine publică pentru o serie de manifestări cultural-artistice, religioase și sportive, cu public numeros, dintre care reprezentanții instituției IJJ Constanța le reamintesc pe următoarele:
Festivalul Kimaro 2024, „Ziua Marinei Române” sărbătorită în municipiul Mangalia, Zilele orașelor Mangalia, Năvodari și Cernavodă, Zilele comunelor Fântânele, Siliștea, Mihai Viteazul, Zilele Lacului Techirghiol, Festivalul „Darurile Mării la Agigea”, Festivalul Tinereții din Mangalia, Concertele muzicale organizate în Piațeta Cazino din stațiunea Mamaia, Festivalul de Jaz - JazzUp Sea Fest 6, Spectacolele artistice din cadrul festivalului „SEAS” – Stagiunea Estivală a Artelor Spectacolului.

Principalul aspect de menționat este acela că, datorită mobilizării unui dispozitiv important de ordine publică în stradă, dar și cu sprijinul cetățenilor care au ales să respecte normele de conduită socială și implicit prevederile legale, în perioada menționată, echipajele Inspectoratului de Jandarmi Județean Constanța nu s-au confruntat cu situații de tulburare gravă a ordinii publice.

De asemenea, în scopul protejării cetățenilor, pentru a preveni escaladarea unor situații tensionate și pentru a descuraja persoanele tentate să încalce legea, în perioada de referință, jandarmii au aplicat un număr de 509 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 189.600, marea majoritate pentru fapte prevăzute de Legea nr. 61/1991, privind sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

Jandarmeria Constanța le mulțumește tuturor cetățenilor care au ales să petreacă în mod responsabil în acest sezon estival, îi asigurăm pe toți că suntem permanent la datorie pentru siguranța lor și îi încurajăm pe viitor să ne solicite sprijinul ori de câte ori este nevoie, a încheiat sursa citată.


Citește și:
LIVE VIDEO Conferință pe faleza CazinoRezultatele obținute de structurile MAI, în ultima perioadă (FOTO+VIDEO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii