Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:37 09 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

LIVE VIDEO Conferință pe faleza Cazino Rezultatele obținute de structurile MAI, în ultima perioadă (FOTO+VIDEO)

ro

09 Aug, 2024 10:27 455 Marime text


Inspectoratul de Poliţie Judeţean Constanța organizează azi, 9 august a.c., începând cu ora 10:30, o declarație de presă privind ultimele rezultate obținute de structurile Ministerului Afacerilor Interne, în sezonul estival 2024.
 
Conferința de presă are loc pe faleza Cazino din municipiul Constanța.

UPDATE 1

În ultima săptămână, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Constanța au acționat în stațiunile de pe litoralul Mării Negre, în mediul urban și rural, pentru siguranța cetățenilor. Peste 550 de polițiști din structurile operative au acționat zilnic în  județul Constanța, desfășurând independent sau în sistem integrat cu jandarmii aproximativ 351 de acțiuni (...). Polițiștii au intervenit la aproximativ 1290 de apeluri (...). Au fost aplicate 2073 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 1.290.000 de lei. Pe linie de rutieră, în această perioadă au fost desfășurate aproximativ 30 de acțiuni. (...) Au fost constatate 47 de infracțiuni la regimul circulației rutiere. Au fost scoși din trafic reprezentând un pericol pentru ceilalți participanți 175 de șoferi față de care a fost luată măsura reținerii permisului de conducere. De asemenea, au fost oprite din a circula pe drumurile publice 95 de autovehicule care nu reprezentau siguranță în trafic. Astfel certificatele de înatriculare ale acestor vehicule au fost retrase până la remedierea problemelor constatate”, agent șef adjunct, purtător de cuvânt IPJ Constanța, Olimpia Ceară.
 
UPDATE 2

A luat cuvântul subinspectorul de poliție Banciu Roxana, coordonatorul Centrului Regional Constanța al Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane:

Reprezentanții antitrafic din cadrul Centrului Regional Constanța au continuat și în săptămâna 29 iulie - 4 august activități de informare, sensibilizare și conștientizare cu privire la pericolele traficului de persoane în stațiunile de pe litoral, fiind prezenți la festivalurile de muzică Kimaro 2024 și Out of Doors Fest, în cadrul cărora au transmis informații relevante unui număr de aproximativ 1860 de persoane, în special tineri, pentru protejarea acestora de situațiile periculoase din sfera traficului de persoane (...)”.

UPDATE 3

A luat cuvântul subcomisarul de poliție Traian Saulea, reprezentant al Serviciului pentru Imigrări Constanța:

„Polițiștii Serviciului pentru Imigrări al județului Constanța desfășoară în permanență activități privind combaterea șederii ilegale a străinilor și, în cooperare cu structurile specializate din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, lucrează activ la combaterea fenomenului de migrație ilegală, prin acțiuni specifice care includ verificări riguroase și intervenții rapide în situații de risc.

UPDATE 4

La cuvânt este maior Cosmin Neagu, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Județean Constanța:

„În perioada 1-8 august, jandarmi din cadrul IJJ Constanța au fost zilnic la datorie, astfel încât cetățenii prezenți pe raza județului Constanța să se poată bucura în siguranță de toate manifestările publice, precum și de vremea însorită de pe litoral. În prima săptămână din luna august, jandarmii constănțeni au executat un număr de peste 470 de misiuni de menținere și asigurare a ordinii și liniștii publice. Tot în acest interval, am asigurat paza pentru 10 transporturi, dintre care un transport de produse cu caracter special și 9 de bunuri și valori. (...)”.

UPDATE 5

Ia cuvântul căpitan Vlad Măgureanu, din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Tomis Constanța:

Efectivele Grupării Mobile de Jandarmi au desfășurat în perioada 1-9 august 766 de misiuni de ordine publică, ce au reprezentat misiuni de asigurare a ordinii publice la manifestări sportive, cultural-artistice, misiuni de menținere a siguranței publice, acțiuni punctuale în cooperare sau în colaborare cu alte instituții, prioritatea fiind asigurarea siguranței civice și intervenția promptă pentru soluționarea problemelor sesizate de către cetățeni”.

Declarațiile complete ale reprezentanților MAI pot fi urmărite în materialele video de mai jos.

 





Citește și:
LIVE VIDEO
IPJ Constanța, despre rezultatele obținute de structurile MAI în luna iulie a sezonului estival 2024 (FOTO)


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii