Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:25 18 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

BioNTech și Pfizer anunță că au încheiat cu succes a doua fază a testării unui vaccin împotriva gripei și COVID-19

ro

26 Oct, 2023 19:34 999 Marime text
Foto cu rol ilustrativ. Sursă foto: pixabay.com
  • Compania germană BioNTech şi grupul farmaceutic american Pfizer au anunţat joi că au încheiat cu succes a doua fază a testării unui vaccin combinat ce a fost creat pentru combate gripa şi maladia COVID-19.
     
Compania germană BioNTech şi grupul farmaceutic american Pfizer au anunţat joi că au încheiat cu succes a doua fază a testării unui vaccin combinat ce a fost creat pentru combate gripa şi maladia COVID-19, conform Agerpres.

Testele clinice au urmărit să demonstreze „siguranţa, tolerabilitatea şi imunogenitatea" noului produs dezvoltat pe baza tehnologiei ARN mesager „la adulţi sănătoşi cu vârste cuprinse între 18 şi 64 de ani", a precizat alianţa Pfizer-BioNTech.

Vaccinul „are potenţialul de a atenua impactul celor două boli respiratorii printr-o singură injecţie şi ar putea simplifica practicile de vaccinare pentru prestatori, pacienţi şi sistemele de sănătate din lumea întreagă", a declarat Annaliesa Anderson, director ştiinţific în cadrul companiei Pfizer, citată într-un comunicat.

„Vaccinurile combinate pot să devină un stâlp al vaccinării de rutină împotriva bolilor respiratorii, în special pentru vaccinarea populaţiilor care riscă să dezvolte forme grave", a adăugat CEO-ul şi cofondatorul BioNTech, Ugur Sahin.


Cele două companii doresc să înceapă "în lunile viitoare" testele clinice de fază 3, ultima etapă care trebuie parcursă înaintea unei eventuale lansări pe piaţă a acestui vaccin.

Şi alte companii, precum cele americane Moderna şi Novavax, lucrează la rândul lor la dezvoltarea unui vaccin combinat.

În 2020, BioNTech şi Pfizer au putut să creeze rapid şi cu succes primul vaccin anti-COVID-19 aprobat la nivel mondial, care a generat venituri de miliarde de dolari pentru cele două companii.

Laboratorul de biotehnologie german, înfiinţat în 2008, a fost prima companie farmaceutică din lume al cărei vaccin bazat pe tehnologia ARN mesager a fost autorizat într-un număr mare de ţări încă de la sfârşitul anului 2020, la doar câteva luni după declanşarea pandemiei de coronavirus.

Firma germană a beneficiat de o creştere spectaculoasă a profiturilor sale în exerciţiile financiare din 2021 şi 2022, o perioadă care a luat sfârşit odată cu încheierea urgenţei sanitare asociate cu virusul care provoacă boala COVID-19 şi variantele sale.


BioNTech a anunţat recent că va trebui să deprecieze valoarea stocurilor sale de vaccinuri anti-COVID-19 cu 900 de milioane de euro din cauza scăderii cererii pentru acest produs.


Citește și:
Ministerul Sănătății: Noua formulă a vaccinului COVID-19, disponibilă și pentru schema de vaccinare inițială.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii