Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
04:48 12 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bolnavii în fază terminală, ai nimănui. Fundaţia Centrul de Îngrijiri Paliative „Casa Soarelui“ Constanţa, dizolvată în instanţă

ro

13 Oct, 2017 00:00 8662 Marime text

Centrul de Îngrijiri Paliative „Casa Soarelui“ din municipiul Constanţa, înfiinţat de Fundaţia Centrul de Îngrijiri Paliative „Casa Soarelui“, şi-a închis porţile la 1 septembrie 2017.
 
Aşa cum cotidianul ZIUA de Constanţa a prezentat în exclusivitate în luna septembrie, din 2007 şi până în momentul în care şi-a încetat activitatea, centrul a fost casă pentru peste 4.000 de pacienţi bolnavi de cancer, care au primit îngrijire şi tratament. Aici, bolnavii oncologici erau trataţi şi îngrijiţi doar în baza asigurării medicale. Sanda Iordache, directorul centrului ne povestea, în luna septembrie, că reprezentanţii fundaţiei care a susţinut proiectul „Casa Soarelui“ nu se mai pot lupta de la egal la egal cu alţi privaţi şi tocmai de aceea nu vor mai participa la licitaţia prin care Direcţia de Sănătate Publică le va scoate la închiriere „casa“ în care au funcţionat timp de 15 ani.
 
„Noi am fost sprijiniţi de fundaţia din Anglia, care a amenajat bucată cu bucată tot centrul şi, practic, funcţionăm în baza contractului încheiat cu Casa de Asigurări. De alţi bani nu mai dispunem. Acum şi personalul nostru este în căutarea unor locuri de muncă. Regretăm că DSP nu şi-a reglementat din timp această problemă care ţine de spaţiu şi că am aflat prea târziu de situaţie când, practic, nu se mai putea face nimic. Reprezentanţii fundaţiei sunt decişi să meargă în instanţă şi să solicite şi dizolvarea, pentru că nu mai este nimic de făcut. S-a încercat totul pentru salvarea acestui proiect“, spunea Sanda Iordache. Iată că vorbele directoarei centrului s-au adeverit, la început de octombrie.
 
Fundaţia Centrul de Îngrijiri Paliative „Casa Soarelui“, înfiinţată în 2002, în Constanţa, cu sediul pe strada Piatra Craiului nr. 4, i-a avut ca fondatori pe Christine Janet Kirke - preşedinte şi Maricica Moisiu - vicepreşedinte. Consiliul director a fost format din următorii membri: Maria Ene, Gemil Filiz, Sanda Iordache, Elena Nistoroiu şi Irina Prigoreanu. Din 2015, vicepreşedinte al fundaţiei a fost desemnat Brooks Roger Martin, iar în 2016, secretar a fost numit Douglas George Bates.
 
Pe data de 5.10.2017, fondatorii şi Consiliul Director au înregistrat dosarul 27614/212/2017 pe rolul Secţiei Civile a Judecătoriei Constanţa. Obiectul dosarului este „acordare personalitate juridică şi dizolvare“. Potrivit portalului instanţelor de judecată, completul CAF4 a admis cererea formulată de Fundaţia Centrul de Îngrijiri Paliative „Casa Soarelui“.
 
Iată soluţia pe scurt a magistraţilor: „Admite cererea formulată de Fundaţia Centrul de Îngrijiri Paliative «Casa Soarelui». În temeiul art. 54, alin. (1), lit. c), coroborat cu art. 57 din OG nr. 2/2001, dispune dizolvarea fundaţiei şi înscrierea în Registrul asociaţiilor şi fundaţiilor aflat la grefa Judecătoriei Constanţa a menţiunii privind dizolvarea Fundaţiei Centrul de Îngrijiri Paliative «Casa Soarelui». Numeşte în calitate de lichidator pe Tomis IPURL. Cu drept de apel în termen de cinci zile de la comunicare. Dată în cameră de consiliu şi pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 6.10.2017. Document: încheiere finală (dezinvestire) 5992/2017, 6.10.2017“.
 
Citeşte şi: 
 
Secţia de Oncologie din Constanţa va fi sufocată După închiderea Radioterapiei şi „Casa Soarelui” a apus pentru bolnavii de cancer în fază terminală! (galerie foto)



Constanţa, oraş condamnat de rea-voinţă! Ce rămâne după închiderea „Casei Soarelui“. 2.200 de cazuri diagnosticate anual. Jumătate au nevoie de paliaţie, dar ea nu mai există! (document)

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii