Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
Advertisement
10:33 28 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE Călin Georgescu și Vladimir Iosif Schor, împreună în Loja Delta Dunării dar și în afaceri

ro

28 Nov, 2024 08:43 652 Marime text
  • Ce afaceri a avut Călin Georgescu, candidat independent la Președinția României
 
 

UPDATE: Aseară, în cadrul unei emisiuni la Realitatea TV, Călin Georgescu a declarat că el nu a avut afaceri. „Eu nu am firmă, nu am avut firme, nu am făcut niciun fel de afaceri. Eu am fost doar funcționar internațional și am lucrat în România în cadrul programului „Agenda Locală 21”, sub egida Programului „Națiunilor Unite pentru Dezvoltare" și în Ministerul de Externe (Din poziția de director al Direcției de Organizații Economice Internaționale din Ministerul Afacerilor Externe, Călin Georgescu a coordonat, între 2004 și 2005, activitatea biroului Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică din România). Eu pot să ascult minciuni, când știu adevărul ", a spus Georgescu.



Călin Georgescu, născut în 1962, și Vladimir Iosif Schor, născut în 1949, s-au intersectat, conform surselor publice deschise, atât în afaceri, cât și în „frăție“ masonică.
 
Călin Georgescu, mason cu Vladimir Iosif Schor în loja Delta Dunării

Conform documentului și informațiilor prezentate recent de publicația turnulsfatului.ro, Călin Georgescu a participat la primul eveniment important al Marii Loje Naționale din România.


 sursă foto: Turnulsfatului.ro.



Conform aceleiași surse, evenimentul a avut loc în București, în Sala Oglinzilor din Casa Vernescu, în data de 24.01.1993.
 
Documentul prezentat este lista de prezență a participanților la eveniment, numită „PRESENTI NEL 24 Genaio Bucharest”, iar Călin Georgescu este la poziția 4, consemnat cu gradul 3 în Loja Delta Dunării.
 
Schor Vladimir Iosif (n.r. dr. ing. Kinetoterapeut) este consemnat la poziția 3, coleg de lojă cu Georgescu Călin și cu același grad 3.
Pierre de Hillerin, care a și confirmat prezența la eveniment alături de Călin Georgescu, este la poziția 2, coleg de lojă și cu același grad 3.
 

Loja Delta Dunării și colegii lui Călin Georgescu
 
 
Loja Delta Dunării era reprezentată, pe lângă Călin Georgescu, Schor Vladimir Iosif și Pierre de Hillerin, de către Răzvan Hristescu, Hoffman Arthur, Marcvart Anton, Răducan Teodor, Popescu Cezar Mihai și un nume ilizibil.
 

  sursă foto: Turnulsfatului.ro.


Călin Georgescu, afaceri cu Schor
 
Societatea Medisport Serv SRL s-a înființat în anul 2001, cu sediul social în București, afacere în domeniul „alte activități de sănătate”. La începutul anului 2003 avea ca asociați, în cote egale, pe Călin Georgescu, Schor Vladimir-Iosif, Schor Daniela și Pășulea Ion. Sediul social era, în acel moment, la adresa de domiciliu a familiei Schor, respectiv Dimitrie Racoviță nr. 7.


Dimitrie Racoviță nr.7, sursă foto GoogleMaps

Tot la începutul anului 2003, asociații Medisport Serv SRL (2001) au decis deschiderea unui punct de lucru la adresa Constantin Noica nr. 140 , în incinta Universității Naționale de Educație Fizică și Sport, Centrul de Pregătire a Cadrelor Militare în Domeniul Educației Fizice și Sportului în Armată (M.Of. 1251/2003).


Str. Constantin Noica nr. 140, sursa foto GoogleMaps


În februarie 2004, asociatul Pășulea Ion se retrage din societate și cesionează cota de capital social către Precup Vasile-Dinu din București, asociat nou cooptat (M.Of. 3807/2004).

Conform monitorului oficial 0876 /2009, Călin Georgescu se retrage din societatea Medisport Serv SRL (2001) și cesionează integral cota de capital social către Schor Vladimir Iosif, care devine asociat majoritar cu 38%, și Schor Daniela deținea 37%, iar asociatul Precup Vasile-Dinu a rămas cu 25%. Familia Schor administra societatea și a decis schimbarea sediului social din București în satul Copăceni, pe strada Pădurii, județul Ilfov.


Str. Constantin Noica 140, Universitatea Națională de Educație Fizică și Sport, sursa foto: GoogleMaps


În prezent, societatea Medisport Serv SRL (2001) Ilfov este deținută de familia Schor Vladimir Iosif și Schor Daniela, asociatul Precup Vasile-Dinu s-a retras în 2016 (M.Of. 4372) și are ca obiect de activitate principal intermedieri în comerțul cu produse diverse.


Familia Schor, sursă foto medisport.ro.



Conform siteului www.medisport.ro, familia Schor administrează un centru de kinetoterapie computerizată în București și Copăceni.

Societatea Medisport Serv SRL (2001) Ilfov a declarat ani la rând cifre de afaceri modeste și pierderi financiare, iar pentru anul 2023 a declarat 51 de lei venituri, pierderi de 26.206 lei, niciun angajat și datorii de 167.454 lei.

Familia Schor mai deține firma Medisport Light SRL (2015) cu afaceri în domeniul sănătății umane, care, după o pauză de 7 ani, a declarat pentru anul 2023 cifră de afaceri de 85.338 lei, profit de 45.079 lei, niciun angajat și datorii de 64.405 lei.
 
 
Schor Vladimir Iosif, firma Pentawatt SA (1994) - afaceri cu „fratele“ De Hillerin Pierre Joseph
 
 
Schor Vladimir Iosif, născut în 1949, a fost acționar majoritar în firma Pentawatt SA (1994) București alături de De Hillerin Pierre Joseph, Dinescu Ionel, Stupineanu Ilie, Popa Emilian, Feredean Alexandru Tiberiu, Diaconu Aurelian, Gîț Gheorghe și Mihail Radu Mihai. Societatea Pentawatt SA (1994) București s-a radiat în data de 08.05.2006.
 
De Hillerin Pierre Joseph este asociat unic și administrator la SC Informație pentru Sport și Performanță Umană SRL (2019) cu activitate în domeniul cercetare-dezvoltare în alte științe și a declarat pentru anul 2023 pierderi financiare.
 
De Hillerin Pierre Joseph a fost asociat în mai multe firme cu mai mulți asociați, în prezent radiate, respectiv Europroject 2008 SRL Focșani - asociat cu Voineagu Lenuța și italianul Borgia Vincenzo, Sea Appalti SRL (2008) București, afaceri imobiliare cu asociații Petre Vasile, Lospa Corneliu și italianul Claudio Umbrico, Estechnologies Work SRL (2008) București - asociat cu Petre Vasile și Toderesc Tatian Doinel, administrator la SC Romumbria SA (1997) Ploiești, alături de Bucur Corneliu Cristian, Bucur Corneliu Teodor, Bucur Georgeta și italianul Mannaioli Giuseppe, Motorix Asistent SRL (2004) București - cu asociații Șerban Florin și SC Terrasigna SRL.
 

CCR discută astăzi două cereri de anulare a primului tur al alegerilor prezidențiale



Curtea Constituţională discută, joi de la ora 11.00, cererile de anulare a primului tur al prezidențialelor depuse de doi candidați, Cristian Terheș și Sebastian Popescu, clasați pe locurile 9 și 12 la scrutinul de duminică.

Rezultatul alegerilor de duminica trecută a fost stabilit în urma unei fraude comise de Călin Georgescu, „prin finanţare ilegală a întregii campanii electorale, având susţinere din afara graniţelor ţării, din partea unor entităţi statale cu scopul de a destabiliza România”, acuză Sebastian Popescu, în contestația depusă la CCR. Popescu mai spune că Georgescu a manipulat românii, prin tehnici de dezinformare care au inclus „videoclipuri și postări realizate într-un stil deliberat modest, pentru a simula autenticitatea și spontaneitatea fanilor și „rețele bine organizate de distribuire, care demonstrează o coordonare centralizată. Aceasta este în contradicție cu declarațiile financiare oficiale și cu caracterul pretins spontan al campaniei”.


În ce condiții poate anula CCR primul tur al prezidențialelor
 
Potrivit Legii 47/1992 privind organizarea și funcționarea Curții Constituționale, CCR „anulează alegerile în cazul în care votarea şi stabilirea rezultatelor au avut loc prin fraudă de natură să modifice atribuirea mandatului sau, după caz, ordinea candidaţilor care pot participa la al doilea tur de scrutin”.
 
„În această situaţie Curtea va dispune repetarea turului de scrutin în a doua duminică de la data anulării alegerilor”, mai spune legea.

Cererea de anulare a alegerilor poate fi făcută de către partidele politice, alianțele politice, alianțele electorale, organizațiile cetățenilor aparținând minorităților naționale reprezentate în Consiliul Minorităților Naționale și de candidații care au participat la alegeri, în termen de cel mult 3 zile de la închiderea votării, iar cererea trebuie motivată și însoțită de dovezile pe care se întemeiază, potrivit legii menționate mai sus.
 
„Soluționarea cererii de către Curtea Constituțională se face până la data prevăzută de lege pentru aducerea la cunoștința publică a rezultatului alegerilor”, mai arată legislația în vigoare. Curtea Constituțională validează rezultatul din primul tur, după ce soluționează cererile de anulare a alegerilor.
 
Al doilea tur de scrutin al prezidențialelor este programat pe 8 decembrie.
 
Vom reveni.


PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Citește și:
 

De la funcționar bancar la educator holistic Cum o chema pe constănțeanca Cristela Georgescu înainte de căsătorie. Avere, interese și misiune (DOCUMENTE)

Protest la București împotriva lui Călin Georgescu. ”Uniți salvăm țara de Georgescu”

Alegeri prezidențiale 2024 Călin Georgescu a terminat pe prima poziție în 13 județe din România. Date exacte

#Alegeriprezidențiale Călin Georgescu - „În seara asta poporul român a strigat pace. Și a strigat foarte tare”
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii