Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:04 27 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cantități uriașe de precipitații înregistrate în august în județul Constanța. Care au fost zonele cele mai afectate

ro

20 Sep, 2024 17:26 451 Marime text
Foto: ANMLa finele lunii august 2024 județul Constanța s-a aflat sub avertizări Cod Roșu de furtuni și ploi torențiale, iar cantitatea de apă căzută a fost foarte mare. Mai multe localități din județul Constanța au fost afectate de ploi și viituri, iar la Amzacea mulți localnici și-au văzut locuințele sub apă. 

Potrivit reprezentanților Apelor Române, cantitățile de precipitații au fost istorice în județul Constanța, cu probabilitate de revenire de o dată la 200 de ani.

Intervenția autorităților a fost extrem de dificilă, pagubele generate de astfel de evenimente (cu cod roșu) neputând fi evitate. 

Pe site-ul ANM a fost publicată cantitatea de precipitații înregistrată în luna august 2024 la nivelul întregii țări. 

În această statistică se observă că în zona de sud a litoralului românesc în județul Constanța cantitatea de precipitații a depășit 325mm. 

Este singura zonă din România unde a fost înregistrată această cantitate de precipitații. 

De altfel în imagine se observă că în toată zona de sud est a județului Constanța cantitatea de precipitații înregistrată în luna august 2024 a depășit media la nivel național. 

Citește și: 

Apele RomâneS-a intervenit în Venus, Cap Aurora și Vama Veche, județul Constanța, pentru refacerea plajelor afectate de ploile torențiale (VIDEO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii