Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:14 15 10 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Caz confirmat de meningită meningococică într-o școală din București. Boala poate ucide un om în 48 de ore

ro

15 Oct, 2024 09:26 324 Marime text
 
Spital, Sursa foto: ZIUA de Constanța


Sandra Alexiu, Preşedintele Asociaţiei Medicilor de Familie Bucureşti - Ilfov, a anunțat luni, 14 octombrie 2024, un caz confirmat de meningintă meningococică, apărut într-o unitate de învățământ in județul Ilfov.

Potrivit postării publicate de Sandra Alexiu pe pagina sa de Facebook, această boală poate ucide un om în 48 de ore, iar persoanele de risc sunt copiii mici sub 4 ani, adolescenții, vârstnici, precum și cei care lucrează în profesii riscante (medici) sau unele persoane imunocompromise.
În una din școlile din comuna unde sunt medic de familie este un caz confirmat de meningită meningococică, o boala produsă de o bacterie numită Neisseria Meningitidis (meningococ).

Această boală poate ucide un om în 48 de ore. Persoane la risc: copiii mici sub 4 ani, adolescenții, vârstnici, precum și cei care lucrează în profesii riscante (medici) sau unele persoane imunocompromise.

Statul român decontează vaccinurile pentru unii dintre cei aflați la risc și vârstnici peste 65 de ani. Pentru toți ceilalți vaccinurile se cumpără. Nu sunt ieftine, dar te protejează de moarte (în chinuri și în foarte scurt timp) .
Pentru persoanele aflate în contact cu cazul confirmat se face profilaxie cu anumite antibiotice pe o scurtă perioadă de timp. Antibioticul se administrează numai cu o rețetă eliberata de un medic. Azi am dat o singura rețetă, deși am anunțat părinții...

Din clasa respectivă niciun copil nu era vaccinat cu vaccinurile disponibile...
Daca nu ne vom trezi din această inconștiență care ne decimează copiii, vom avea generații întregi scurtate de la vârste fragede.

1 doza de vaccin meningococic = 6 pachete de țigări sau o sesiune de unghii semipermanente cu brizbrizuri, scris Sandra Alexiu pe pagina sa de Facebook.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii