Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:19 14 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce decizii au fost dictate Licitația pentru asistență tehnică și dirigenția de șantier pentru viitorul stadion de la Constanța, atacată la CNSC (DOCUMENT)

ro

13 Aug, 2024 17:00 565 Marime text
  • CNSC a adoptat decizia nr.2196/C3/2364 din 05.08.2024 la contestația formulată de OUTLINES SRL, în calitate de lider al Asocierii OUTLINES SRL - REC IMMPULS SRL, împotriva adresei privind comunicarea rezultatului procedurii și a raportului procedurii emise de către COMPANIA NAȚIONALĂ DE INVESTIȚII SA, în calitate de autoritate contractantă, în cadrul procedurii de licitație deschisă, derulată online, în vederea atribuirii contractului de achiziție publică având ca obiect „Prestarea serviciilor de asistență tehnică - dirigenție de șantier, pentru obiectivul de investiții: «Construire stadion Gheorghe Hagi», Str. Primăverii, nr. 2-11, municipiul Constanța, județul Constanța”
  • Consiliul a respins ca nefondată contestația depusă de OUTLINES SRL și pe cale de consecință, a admis cererea de intervenție formulată de GHALLARD SYS SRL
  • Împotriva prezentei decizii se poate formula plângere în termen de 10 zile de la comunicare
  • Reamintim, Guvernul României a aprobat în ședința din 30 aprilie a.c. memorandumul de finanțare pentru construcția stadionului „Gheorghe Hagi”.
  • Proiectul este realizat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, prin Compania Națională de Investiții și are valoarea de 379.000.000 lei fără TVA, fiind și cofinanțat de la bugetul local în cuantum de 52.461.127, 96 lei fără TVA
  • La finalul anului trecut, Magistrații de la Curtea de Apel București au deblocat proiectul de construire stadion «Gheorghe Hagi», după ce CNSC a emis în luna august 2023 o decizie la contestația depusă în cadrul unei alte licitații derulate de CNI care viza stadionul de la Constanța

     

 
Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor a adoptat decizia nr.2196/C3/2364 din 05.08.2024 la contestația înregistrată la CNSC sub nr. 43138/09.07.2024, formulată de OUTLINES SRL, în calitate de lider al Asocierii OUTLINES SRL - REC IMMPULS SRL, cu sediul în municipiul București, împotriva adresei privind comunicarea rezultatului procedurii și a raportului procedurii nr. L 10329/01.07.2024, documente emise de către COMPANIA NAȚIONALĂ DE INVESTIȚII SA, în calitate de autoritate contractantă, în cadrul procedurii de licitație deschisă, derulată online, în vederea atribuirii contractului de achiziție publică având ca obiect „Prestarea serviciilor de asistență tehnică - dirigenție de șantier, pentru obiectivul de investiții: «Construire stadion Gheorghe Hagi», Str. Primăverii, nr. 2-11, municipiul Constanța, județul Constanța”, cod CPV 71356200-0, anunțul de participare nr. CN1058246/09.08.2023.

Prin contestația depuse s-au solicitat următoarele: anularea Raportului procedurii nr. L 10329/01.07.2024 prin care oferta subscrisei a fost declarată “inacceptabila” in temeiul art. 134 alin. (5) coroborat cu prevederile art. 137 alin. (2) lit. b) din H.G. nr. 395/2016 actualizată; anularea Adresei privind comunicarea rezultatului procedurii de atribuire; obligarea autorității contractante la respingerea ofertei depusa de către Asocierea GHALLARD SYS S.R.L. (Leader) – SECUNET PROJECT SRL ca “innaceptabilă” în temeiul art. 134 alin. (5) coroborat cu prevederile art. 137 alin. (2) lit. b) din H.G. nr. 395/2016 actualizată; anularea actelor care au stat la baza emiterii Raportului procedurii de atribuire mai sus menționat, precum și a actelor subsecvente acestui Raport, și obligarea Autorității Contractante validarea caracterului sustenabil în ceea ce privește documentele suport DUAE prin care am dovedit indeplinirea cerintei privind experinta similară potrivit documentației de atribuire și obligarea autoritătii contractante la plata cheltuielilor de judecată, în temeiul art. 26 alin. (9) din Legea nr. 101/2016 actualizată”.

Totodată, în temeiul dispozițiilor art. 19 din Legea nr. 101/2016, s-a solicitat accesul la dosarul format în cadrul Consiliului.

Prin cererea de intervenție accesorie în interesul autorității contractante, înregistrată la CNSC cu nr. 45858/19.07.2024, formulată de către GHALLARD SYS SRL, în calitate de lider al Asocierii GHALLARD SYS SRL - SECUNET PROJECT SRL, cu referire la contestația OUTLINES SRL, lider al Asocierii OUTLINES SRL - REC IMMPULS SRL, s-au solicitat următoarele: admiterea prezentei cereri de intervenție accesorie, cu consecința respingerii contestației formulate de către OUTLINES ca fiind neîntemeiată; menținerea Raportului procedurii, a Rezultatului procedurii și a actelor anterioare și/sau subsecvente și conexe acestuia, în ceea ce privește respingerea ofertei OUTLINES, având în vedere caracterul inadmisibil și neconform al acesteia, și declararea ca admisibilă și câștigătoare a ofertei Ghallard”. Totodată, în temeiul dispozițiilor art. 19 din Legea nr. 101/2016, s-a solicitat accesul la dosarul format în cadrul Consiliului.

Pentru aceste motive în baza documentelor depuse de părți, Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor a respins ca nefondată contestația depusă de OUTLINES SRL în contradictoriu cu autoritatea contractantă COMPANIA NAȚIONALĂ DE INVESTIȚII SA, inclusiv capătul de cerere privind obligarea respectivei autorități contractante la plata chetuielilor de judecată, cheltuieli care, raportat la terminologia specifică Legii nr. 101/2016, vizavi de competența CNSC, în soluționarea contestațiilor, și, pe cale de consecință, a admis cererea de intervenție formulată de GHALLARD SYS SRL.

Împotriva prezentei decizii se poate formula plângere în termen de 10 zile de la comunicare.

Guvernul României a aprobat în ședința din 30 aprilie a.c. memorandumul de finanțare pentru construcția stadionului „Gheorghe Hagi”.
 
Reamintim faptul că proiectul este realizat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, prin Compania Națională de Investiții și are valoarea de 379.000.000 lei fără TVA, fiind și cofinanțat de la bugetul local în cuantum de 52.461.127, 96 lei fără TVA.
 
La finalizarea lucrărilor, Constanța va avea o arenă ultramodernă, cu o capacitate de 18.000 de locuri și va include și un teren de antrenament pentru fotbal si atletism (pistă cu 6 culoare), cu tribună de circa 1.000 de locuri. De asemenea, va beneficia de amenajări exterioare (promenadă, alei, drumuri si platforme), retele de utilități, împrejmuire și zone de parcare pentru jucători și oficialități.
 
Reamintim totodată că la finalul anului trecut, Magistrații de la Curtea de Apel București au deblocat proiectul de „Construire stadion «Gheorghe Hagi», strada Primăverii nr. 2-11, municipiul Constanța“.

Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor a emis în luna august 2023 o decizie la contestația depusă în cadrul unei achiziții publice realizate de Compania Națională de Investiții care are legătură cu municipiul Constanța.
 
Firma contestatoare, SSAB-AG SA cu sediul social în Bacău a cerut reevaluarea ofertei depuse de asocierea al cărui lider este alături de Metag Inșaat Ticaret Aș (n.r. cu sediul social în Ankara, Turcia) – Atelier Unbuilt SRL.
 
În baza legii și a mijloacelor de probă aflate la dosar, Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor a admis contestația depusă de SSAB-AG SA în contradictoriu cu autoritatea contractantă, Compania Națională de Investiții SA și a anulat actele autorității contractante privind decizia de respingere a ofertei asocierii precum și comunicările privind rezultatul procedurii.
 
Consiliul a obligat totodată autoritatea contractantă ca în termen de 15 zile de la primirea deciziei Consiliului, cu respectarea prevederilor legale, să facă aplicarea aspectelor de fapt și de drept stabilite de Consiliu prin motivarea sa, în ceea ce privește reevaluarea ofertei depusă de asocierea SSAB-AG SA - Metag Inșaat Ticaret Aș – Atelier Unbuilt SRL, să continue procedura de atribuire și să comunice rezultatul acesteia.

Totodată, CNSC a încuviințat în principiu dar a respins cererea de intervenție formulată de Construcții Erbașu SA, lider al asocierii Construcții Erbașu SA – Tracon SRL.

Decizia era obligatorie pentru părți, în conformitate cu dispozițiile art. 28 alin. (1) din Legea nr. 101/2016.

Nemulțumită de decizia CNSC, Construcții Erbașu SA, lider al asocierii Construcții Erbașu SA – Tracon SRL a înregistrat dosarul nr. 5881/2/2023 la Curtea de Apel București, sectia a X-a de contencios administrativ și fiscal și pentru achiziții publice.

La termenul din 6 noiembrie 2023, completul1Recurs Achiziţii Publice a admis plângerile conexe.

Iată soluția pe scurt: „Admite plângerile conexe. Modifică decizia CNSC atacată, în sensul că respinge contestația, ca neîntemeiată. Definitivă. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor, prin mijlocirea grefei instanţei, azi, 06.11.2023".

 
Detalii despre firma contestatoare - Outlines SRL
 
Compania aparține Florinei-Paula Oancea și are ca obiect de activitate activități de inginerie și consultanța tehnică legate de acestea.

Firma a fost înființată în 2006 iar în ultimul an fiscal, compania a raportat o cifră de afaceri de 1,595,268 lei, 6 angajați și profit de 1,044,931 lei.
Potrivit www.termene.ro, firma din București figurează cu un singur contract din achiziții publice.

Este vorba despre un studiu de fezabilitate în valoare de 268.500 lei pentru Complexul Multifuncțional „Sf.Andrei” din sector 5 București.

 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

 
Citește și:

Noua arenă de la Constanța, așteptată „Îmi doresc atât de mult să mai merg pe stadion!“. Care e stadiul proiectului? Răspuns de la Compania Națională de Investiții (GALERIE FOTO)

Magistrații de la Curtea de Apel București au deblocat licitația pentru construirea noului stadion Gheorghe Hagi din municipiul Constanța!

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii