Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:16 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce spun reprezentanții forțelor de ordine din Constanța despre activitatea polițiștilor și a jandarmilor, în perioada alegerilor

ro

11 Jun, 2024 12:38 514 Marime text


Inspectoratul de Poliție Județean Constanța este așteptat astăzi, 11 iunie 2024, să prezinte responsabilitățile pe care structurile Ministerului Afacerilor Interne le au în contextul activităților desfășurate cu ocazia alegerilor din 9 iunie. 

Vreau să precizez de la început faptul că Jandarmeria Constanța a suplimentat efectivele pentru asigurarea măsurilor de protecție la sediul Biroului Electoral de Circumscripție Județeană Constanța, încă de aseară. Totodată, în cursul zilei de astăzi a fost o nouă suplimentare a efectivelor, atât la Biroul Electoral de Circumscripție Județeană Constanța, cât și la celelalte birouri electorale, pentru a se facilita predarea în condiții de siguranță a tuturor materialelor electorale de către președinții secțiilor de votare către birourile electorale de circumscripție și vom continua să menținem aceste măsuri atât timp cât va fi nevoie.” , a declarat Cosmin Neagu, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Județean Constanța.

Atribuțiile structurilor Ministerului Afacerilor Interne și mă refer aici la Poliția Română, la Jandarmeria Română și la celelalte structuri ale MAI, au drept atribuții pe siguranța acestor locații, la zona exterioară a acestora. Personalul MAI nu are acces în incinta în care sunt ținute materialele electorale, în care sunt ținute voturile, procesele-verbale sau celelalte materiale electorale. De asemenea, personalul MAI nu participă la numărarea voturilor. Nu avem atribuții în acest sens.”, a transmis Cătălina Marian, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Constanța.

Mai multe informații puteți găsi în materialul video de mai jos.



Citește și:
Alegeri locale 2024. Constanța În ziua alegerilor au fost sesizate 22 de posibile infracțiuni legate de procesul electoral
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii