Central Apartments, proiectul început de Westhouse Group În locul unui ansamblu rezidenţial de lux, nişte ruine de coşmar (galerie foto+video+document)
Central Apartments, proiectul început de Westhouse Group: În locul unui ansamblu rezidenţial de lux, nişteO macara care atârnă, ameninţător, de câţiva ani, deasupra unei construcţii lăsate în paragină. Nişte panouri de gard care se chinuie să ascundă mizeria cu urâţenia lor, mai multe găini şi un… ponei. Cam acesta este tabloul recent al unui proiect ce trebuia să fie unul dintre cele mai moderne ansambluri rezidenţiale din inima Constanţei. Oamenii din zonă ne-au alertat, speriaţi de faptul că acea macara încă este în picioare, stând ameninţător deasupra tuturor. Ei spun că de mai bine de şase ani nu s-a mai făcut nicio investiţie în zonă şi că oamenii străzii au transformat locul într-un adevărat pericol sanitar. La o furtună mai puternică, monstrul din fier ar putea să cadă. De altfel, tocmai aceasta este marea lor teamă, mai ales după ce, anul trecut, o altă macara a căzut răpusă de vânt chiar lângă un şantier aflat în desfăşurare.
Citeşte şi Trei maşini avariate: Un braţ al unei macarale s-a prăbuşit pe fosta proprietate a lui Serghie şi Quadrifoglio SRL (galerie foto)
Terenul despre care am vorbit mai sus, situat pe strada Duiliu Zamfirescu nr. 34 din Constanţa, undeva în zona Anadalchioi, s-a aflat în proprietatea Westhouse Group SRL, însă a fost vândut în urmă cu mai mulţi ani, după cum a explicat actualul manager al companiei, avocatul Adrian Cristea.„Nu mai este al Westhouse de mult timp, de vreo opt-zece ani. Daca nu mă înşel, acela a fost vândut către o firmă, Baumeister, din Bucureşi, care, din câte ştiu eu, a fost sau este în insolvenţă. Pe proiectul acela erau nişte blocuri, iar cei care au cumpărat au păstrat proiectul, dar nu ştiu ce s-a întâmplat după momentul vânzării“, a declarat, pentru ZIUA de Constanţa, avocatul Adrian Cristea, noul CEO al Westhouse Group SRL, subsidiară a Grupului RomReal în România.
Facem menţiunea că am încercat să obţinem un punct de vedere şi de la firma Baumeister, devenită între timp Sigur Industrial Construct SRL. Doar că la Registrul Comerţului nu există niciun număr de telefon. Am încercat, de asemenea, să luăm legătura prin e-mail pentru un punct de vedere oficial, dar mesajul trimis la adresa publicată la Registrul Comerţului a returnat eroare.
Citeşte şi Westhouse Group, pe marginea prapastiei (?!) (galerie foto)
Povestea imobilului fantomatic de pe Duiliu Zamfirescu
În octombrie 2006, Consiliul Local Constanţa aproba Planul Urbanistic de Detaliu - Construire Complex Rezidenţial S+P+5-6E, cu asigurarea a 73 de locuri de parcare în limita terenului, pe strada Duiliu Zamfirescu nr. 34, lot 2, teren în suprafaţă de 3.006 mp, conform documentaţiei anexate care face parte integrantă din hotărârea respectivă. Terenul, identificat cu nr. cadastral 14687/2/2, fiind înscris în Cartea Funciară sub nr. 53719, aşa cum rezultă din Încheierea nr. 16102/2006 eliberată de OCPI Constanţa, era atunci proprietate a SC West House Group SRL, conform contractului de vânzare-cumpărare 2862/2006, autentificat de notar public Cristina Budei.La acea data, Westhouse Group SRL, subsidiară a RomReal, condusă în România de defunctul Kay Tonnes Thorkildsen, propunea ca pe acest amplasament să se realizeze 73 de unităţi locative (garsoniere, apartamente cu două/trei camere). Proiectul propunea inclusiv amenajarea subsolului ca parcare pentru 56 de autoturisme, iar la nivelul solului, alte 17 locuri de parcare, în limita proprietăţii. Restul de teren avea destinaţia de spaţiu verde şi alei pietonale.
Numai că planurile firmei care anunţa proiecte imobiliare ambiţioase au fost date peste cap de criza imobiliară. Cei de la Westhouse au avut curajul să cumpere milioane de metri pătraţi de pământ în România, mai ales în zona Constanţei, dar şi puterea financiară de a susţine trei proiecte de anvergură.
De la Westhouse, la Adamescu?
Lucrările la ansamblul rezidenţial Oasis, aparţinând tot Grupului Westhouse, au fost suspendate din cauza vânzărilor slabe, în 2008. Pentru Central Apartments, aşa era denumit proiectul de pe Duiliu Zamfirescu, Baumeister, împreună cu Nova Group Real Estate (TNG), s-a asociat cu Westhouse Group pentru a finaliza lucrările. Cele două firme aparţineau omului de afaceri Dan Adamescu, cel care deţinea, printre altele, Unirea Shopping Center şi hotelul Rex.În ceea ce priveşte firma Baumeister SA, despre care reprezentantul Westhouse spune că ar deţine proiectul Central Apartments de pe strada Duiliu Zamfirescu, aceasta este în prezent în insolvenţă. Având un capital de 141.500 de lei, firma este deţinută de o firmă din Olanda, The Nova Group Investments B.V. (99,9%), şi de International Business Center Modern, din Bucureşti, care are mai puţin de 1%. Aeternitas Consult & Construct SRL are calitatea de administrator, iar ZRP Insolvency SPRL este administrator judiciar.
Potrivit unei decizii din decembrie 2013 a Consiliului Concurenţei, Nova Group Investments SA, care deţinea Societatea de Asigurare-Reasigurare ASTRA SA, era deţinută, la rândul său, în totalitate, de The Nova Group Investments B.V. („Grupul NOVA“), aflat sub controlul unic al lui Dan Grigore Adamescu. În martie anul acesta, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de combatere a infracţiunilor conexe infracţiunilor de corupţie au instituit măsura sechestrului asigurător, până la concurenţa sumei de 857.301.363,37 de lei, asupra a 435.759.255 de acţiuni şi 20.406 părţi sociale
pe care Dan Grigore Adamescu le deţine la diferite societăţi comerciale.
„Această măsură asigurătoare a fost dispusă de procurorii Anticorupţie în vederea confiscării speciale și a recuperării pagubei produse prin săvârșirea de către inculpat a infracţiunilor de abuz în serviciu, spălare a banilor și complicitate la abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit“, se arată în comunicatul procurorilor.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp