Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:33 22 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Centrul „Teodor T. Burada“ vrea expertiză tehnică la Casa Bănescu din Constanţa (documente)

ro

06 Sep, 2017 00:00 4003 Marime text
Centrul Cultural Judeţean Constanţa „Teodor T. Burada“ cumpără servicii de elaborare expertiză tehnică şi documentaţie de avizare a lucrărilor de intervenţie DALI pentru consolidarea imobilului, înscris în lista monumentelor de categoria B.
 
În acest sens, pe SEAP se desfăşoară o consultare de piaţă. Termenul până la care se aşteptă oferte de preţ (fără TVA), în vederea determinării valorii estimate, este 7.09.2017. Se achiziţionează servicii de elaborare expertiză tehnică şi documentaţie de avizare a lucrărilor de intervenţie DALI pentru consolidarea imobilului Casa Ion Banescu. Specificaţiile tehnice şi funcţionale ale aplicaţiei sunt detaliate în caietul de sarcini, pe care îl puteţi consulta în secţiunea „Documente“.
 
Valoarea ofertată a serviciului trebuie să rezulte din însumarea onorariilor de proiectare pentru fiecare fază de proiectare şi documentaţie, astfel: expertiză tehnică (inclusiv studiu geotehnic); audit energetic; ridicarea topografică; studiu istoric; documentaţie de avizare pentru lucrări de intervenţii; analiza cost-beneficiu; documentaţia pentru obţinerea avizelor şi a acordurilor solicitate prin certificatele de urbanism la faza DALI şi documentaţiile aferente studiilor de specialitate solicitate de avizatori.
 
Orice persoana interesată are posibilitatea de a transmite oferte de preţ în vederea determinării valorii estimate, cu respectarea celor precizate în caietul de sarcini, la următoarea adresa de e-mail: scoaladearte.constanta@yahoo.com.
 
Până ieri, potrivit directorului Centrului „Teodor T. Burada“, Doina Voivozeanu, în cadrul consultării publice nu se primise nicio ofertă.
„Este un subiect delicat. Clădirea fiind una de patrimoniu, nu sunt foarte mulţi arhitecţi dispuşi să efectueze această expertiză. Dacă vom reuşi să o realizăm, abia apoi urmează procedura de licitaţie pentru reabilitare. Este un proces de durată“, ne-a precizat Doina Voivozeanu.
 
Precizăm că, în luna februarie a acestui an, expertul tehnic MDRAP Radu Coţofană a întocmit o notă tehnică de fundamentare şi oportunităţi, în baza căreia Consiliul Judeţean Constanţa, administratorul imobilului, urma să comande o expertiză privind starea imobilului în care activează Şcoala Populară de Arte. Fără să aibă valoarea unei expertize autentice, iată ce spunea expertul tehnic în această notă de fundamentare: „Starea în care se află clădirea, prin constatare vizuală la faţa locului, ne îndreptăţeşte să atragem atenţia beneficiarului că imobilul prezintă degradări grave la structura de rezistenţă a planşeelor, din cauza duratei de exploatare de peste 100 de ani, a infiltraţiilor de apă din perioada în care au fost constatate degradări ale acoperişului, cu pătrundere de apă meteorică, până la nivelul demisolului, în urma cărora s-a început procesul de putrezire a materialului lemnos.
 
Cel mai grav este că, pe zona centrală, planşeul de peste parter a căpătat o deformaţie pronunţată, la care, în urma decopertării tavanului, s-au constatat grinzi de rezistenţă din lemn, crăpate la mijlocul deschiderii, ceea ce determină prăbuşirea fără avertizare a unor zone mari ale planşeului. (…) Pe zona holurilor dispuse suprapus dinspre curtea din spate, care au şi scară interioară de acces de la parter la etaj, se constată cedarea planşeului de peste subsol. (…) Avertizăm proprietarul (n.r. respectiv Primăria Constanţa) că, în conformitate cu prevederile legale, ciclul de reparaţii capitale este de minimum trei la maximum 25 de ani. (…) Pentru punerea în siguranţă, sunt indicate următoarele lucrări urgente: realizarea unor susţineri cu structuri metalice ale planşeelor şi grinzilor; executarea unor sondaje geotehnice pentru a avea controlul asupra naturii terenului de fundare şi a capacităţii sale portante“.
 

În secţiunea „Documente“ puteţi vizualiza integral nota tehnică a clădirii întocmită în februarie 2017 de expertul MDRAP Radu Coţofană şi caietul de sarcini pentru servicii de elaborare expertiză tehnică şi documentaţie de avizare a lucrărilor de intervenţie DALI pentru consolidarea imobilului, înscris în lista monumentelor de categoria B.

Citeşte şi:

Eden SRL invocă un cutremur produs ulterior Cine a afectat structura de rezistenţă a sediului Şcolii Populare de Arte? (documente+galerie foto)

Clădirea în care funcţionează SPIT Constanţa pune în pericol Şcoala Populară de Arte? Ce spune directorul Voivozeanu

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii