Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:59 29 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ceremonial militar organizat de Garnizoana Tulcea pentru a celebra Ziua Drapelului Național al României

ro

26 Jun, 2024 15:23 330 Marime text

Sursa foto:Consiliul Județean Tulcea




 
  • Astăzi, 26 iunie 2024, Mihai Huleni, vicepreședinte al Consiliului Judeţean Tulcea, și Ștefan Coman, consilier al președintelui Consiliului Județean, Horia Teodorescu, au participat la ceremonialul militar organizat de Garnizoana Tulcea pentru a celebra Ziua Drapelului Național al României.
 
Evenimentul, desfășurat în Piața Civică a municipiului Tulcea, a beneficiat de prezența unui număr mare de tulceni și a culminat cu binecuvântarea drapelului de către P.S Visarion, Episcopul Tulcii, și înălțarea tricolorului la catarg, pe acordurile imnului național.
 
„La mulți ani, România! La mulți ani tricolorului nostru drag! Este o zi de mare sărbătoare și aș vrea ca în doar câteva cuvinte să amintesc celor prezenți de ce aceste trei culori înseamnă atât de mult pentru poporul nostru. Semnificația lor este moștenită de la străbunii noștri geto-daci, al căror stindard de luptă, capul de lup cu coadă de balaur, era susținut de o lance în culorile tricolorului. Alte atestări semnalează prezența celor trei culori în secolele IX-X, când iau ființă primele formațiuni statale și, ulterior, în secolele XVI și XVII, când Mihai Viteazu reușește prima unire a principatelor, pe scuturile și diplomele ostașilor.
 
Tricolorul a fost parte din istoria noastră în cele mai importante momente: în cadrul revoluției de la 1821, condusă de Tudor Vladimirescu, în timpul revoluției de la 1848, la Mica Unire din 1859 și Marea Unire de la 1918. O mare realizare îi aparține domnitorului Alexandru Ghica care, la 1834, a obținut permisiunea Înaltei Porți pentru ca tricolorul să devină drapelul de luptă al forțelor terestre și navale în Țara Românească. Printr-o fericită coincidență, astăzi de Ziua Drapelului Național, se va desfășura un meci al echipei naționale a României iar un stadion important al Germaniei va fi plin de suporteri în culorile tricolorului, care ne vor emoționa ca de fiecare dată. Fie ca drapelul nostru tricolor să fie arborat, în primul rând, în inimile tuturor românilor! Doamne ajută!”, a declarat cu acest prilej vicepreședintele Mihai Huleni.
 
Defilarea gărzii de onoare a Garnizoanei Tulcea a încheiat evenimentul.

 
 
Citește și
 Mesajul lui Klaus Iohannis, de Ziua Drapelului Național„Drapelul ne reaminteşte de valorile fundamentale ale naţiunii noastre“
 

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii