Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:17 21 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cine este noul președinte de CA al Rompetrol Energy SA din Constanța?

ro

21 Aug, 2024 17:00 239 Marime text
Sursă foto - Rompetrol
  • Onur Gunaydin a fost ales în funcţia de Preşedinte al Consiliului de Administraţie al Rompetrol Energy - S.A., pentru un mandat începând cu 17 iunie 2024
 
Societatea Rompetrol Energy S.A. a adoptat hotărârea nr. 5 din data de 17 iunie 2024 a adunării generale ordinare a acţionarilor, decizie ce s-a afișat în Monitorul Oficial al României pe 19 august 2024.
 
Fondul de Investiţii în Energie Kazah-Român - S.A., societate pe acţiuni constituită conform legislaţiei din România, având sediul în Bucureşti, Piaţa Presei Libere nr. 3-5, reprezentată legal prin Sabigat Rakhmetov, Preşedinte al Comitetului Director şi Sorin Neculae, Membru al Comitetului Director, numită în cele ce urmează "Fondul", şi Midia Green Energy - S.A., societate pe acţiuni constituită conform legislaţiei din România, având sediul în Năvodari, bulevardul Năvodari nr. 9B, judeţul Constanţa, România, reprezentată prin Turgay Chemal, în calitate de Director General, numită în cele ce urmează "Midia", şi Rominserv - S.R.L., societate cu răspundere limitată constituită conform legislaţiei din România, având sediul în Bucureşti, Piaţa Presei Libere nr. 3-5, reprezentată legal prin Daniel Brinzoi, în calitate de Director General, şi prin Vasile-Gabriel Manole, în calitate de Director Economic, numită în cele ce urmează "Rominserv", în calitate de acţionari ai ROMPETROL ENERGY - S.A. (în continuare "Societatea" sau "RP Energy"), cu sediul în loc. Năvodari, bulevardul Năvodari nr. 9A, Corp Administrativ, etaj 3, judeţul Constanţa, înregistrată la Oficiul Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul municipiului Constanţa sub nr. J13/547/2012, având codul unic de înregistrare 29923675, în temeiul art. 111 din Legea nr. 31/1990 privind societăţile, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, şi a art. 13.1. din Actul Constitutiv al Societăţii, şi în considerarea renunţării unanime la formalităţile de convocare în temeiul art. 121 din Legea nr. 31/1990, acţionarii Societăţii s-au întrunit în şedinţa din data de 17 iunie 2024, ora 15.00 (la prima convocare), prin mijloace de comunicare la distanţă, şi având în vedere votul "pentru" exprimat de acţionarii Fondul de Investiţii în Energie Kazah-Roman - S.A., Rominserv - S.R.L. şi Midia Green Energy - S.A. cu privire la punctele 1-6 de pe ordinea de zi a prezentei adunări, au adoptat următoarele hotărâri:

Articolul 1

Se aprobă ţinerea şedinţei Adunării Generale Ordinare a Acţionarilor fără respectarea formalităţilor cerute pentru convocarea acestei adunări, în temeiul prevederilor art. 121 din Legea societăţilor nr. 31/1990, republicată, cu modificările şi completările ulterioare şi ale art. 11.6 şi 11.7 din Actul Constitutiv al Societăţii, în data de 17 iunie 2024 (prima convocare), ora 15.00, prin mijloace electronice de comunicare la distanţă.

Articolul 2

Se aprobă revocarea lui Boris-Ionel Bucur din calitatea sa de membru al Consiliului de Administraţie al Rompetrol Energy - S.A., începând cu data de 17 iunie 2024 (ultima zi de mandat fiind 16 iunie 2024).

Articolul 3

Se aprobă alegerea, pentru un mandat începând cu 17 iunie 2024 şi care va expira la data de 31 ianuarie 2026 (data expirării mandatului actualilor membri ai Consiliului de Administraţie), în funcţia vacantă de Administrator al Rompetrol Energy - S.A., a lui Onur Gunaydin.

Articolul 4

Se aprobă revocarea lui Batyrzhan Tergeussizov din calitatea sa de Preşedinte al Consiliului de Administraţie al Rompetrol Energy - S.A., începând cu data de 17 iunie 2024 (ultima zi de exercitare a calităţii de Preşedinte al Consiliului de Administraţie fiind 16 iunie 2024). Batyrzhan Tergeussizov urmează să exercite în continuare calitatea de Administrator al Societăţii pentru un mandat care va expira la data de 31 ianuarie 2026 (data expirării mandatului actualilor membri ai Consiliului de Administraţie).

Articolul 5

Se aprobă alegerea lui Onur Gunaydin în funcţia de Preşedinte al Consiliului de Administraţie al Rompetrol Energy - S.A., pentru un mandat începând cu 17 iunie 2024 (prima zi de mandat) şi care va expira la data de 31 ianuarie 2026 (mandat egal cu cel al calităţii de administrator al Societăţii)

Articolul 6

Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor Societăţii împuterniceşte pe Directorul General al Rompetrol Energy - S.A., domnul Boris-Ionel BUCUR, să efectueze toate demersurile şi formalităţile legale necesare pentru ducerea la îndeplinire a Hotărârii care va fi adoptată în prezenţa AGOA, înregistrarea acesteia la Oficiul Registrului Comerţului şi publicarea în Monitorul Oficial al României. În îndeplinirea acestei împuterniciri Directorul General al Societăţii îşi va putea submandata terţe persoane, funcţionari ai societăţii sau avocaţi.

Toate hotărârile de mai sus au fost adoptate azi, 17 iunie 2024, cu respectarea prevederilor legale aplicabile şi ale Actului Constitutiv al Societăţii.
 
 
Despre Rompetrol Energy SA
 

Potrivit Termene.ro, Rompetrol Energy SA a fopst înființată în anul 2012, are sediul social în Năvodari și se ocupă de producția de energie electrică.
 
Compania este controlată de Fondul de Investiţii în Energie Kazah-Român SA, societate pe acţiuni constituită conform legislaţiei din România, având sediul în Bucureşti, Piaţa Presei Libere nr. 3-5, Clădirea City Gate - Turnul de Nord, sectorul 1, cu 78,2839% din capitalul social, de Midia Green Energy SA, cu sediul în Năvodari, bulevardul Năvodari, judeţul Constanţa, cu 21,6784% din capitalul social, dar  şi de Rominserv SRL, cu sediul în Bucureşti, Piaţa Presei Libere nr. 3-5, City Gate Northern Tower, cu 0,0377% din capitalul social.

Administratorii firmei sunt: Batyrzhan Tergeussizov,  Chemal Turgay,  Gunaydin ​​Onur,  Suleimanov Albert       și Tohanean Adrian.
 
În anul 2023, firma cu 159 de angalați a avut o cifră de afaceri de 306.792.785 lei și o pierede de 2.535.529 lei.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Pentru documentarea acestui articol s-au folosit informații și de pe platforma termene.ro.
 
Citește și:

 
Acţionarii Rompetrol Energy SA s-au întrunit în Adunare Generală Extraordinară! Iată ce s-a decis în privința centralei termoelectrice în cogenerare!
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii