Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:41 14 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cod Roșu la Constanța! Măsuri urgente pentru prevenirea incendiilor (DOCUMENT)

ro

15 Jul, 2024 17:06 600 Marime text
foto cu rol ilustrativ Instituția Prefectului Județul Constanța a transmis un comunicatul de presă referitor la ședința extraordinară a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, desfășurată astăzi, 15.07.2024 și măsurile adoptate prin Hotărârea CJSU nr. 7.

Potrivit Prefecturii Constanța, având în vedere valul de căldură intens și persistent, precum și tipurile de riscuri asociate, astăzi, 15.07.2024, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a emis hotărârea nr. 7, din 15.07.2024, prin care a fost aprobat Planul de măsuri pentru prevenirea producerii incendiilor generate de folosirea focului deschis pentru igienizarea terenurilor agricole, arderea resturilor menajere, furajere sau a vegetaţiei uscate din grădini şi curţi.


Iată comunicatul de presă integral pus la dispoziție de Prefectura Constanța: 

Conform avertizării de cod roșu de caniculă emisă de Instituția Prefectului, în intervalul 15.07.2024 și 16.07.2024, în tot județul Constanța, valul de căldură va continua să se intensifice. Astfel, se estimează înregistrarea de temperaturi maxime cuprinse între 37 și 42 de grade, iar minimile termice nu vor coborâ sub 22 de grade.

Având în vedere valul de căldură intens și persistent, precum și tipurile de riscuri asociate, astăzi, 15.07.2024, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a emis hotărârea nr. 7, din 15.07.2024, prin care a fost aprobat Planul de măsuri pentru prevenirea producerii incendiilor generate de folosirea focului deschis pentru igienizarea terenurilor agricole, arderea resturilor menajere, furajere sau a vegetaţiei uscate din grădini şi curţi.

Astfel, au fost stabilite direcţiile de acţiune şi măsurile necesare, în scopul asigurării unui răspuns eficient şi coordonat al tuturor structurilor cu atribuţii în gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de incendii de vegetaţie și miriște, cu manifestări deosebit de rapide şi efecte nelimitate în timp, având ca rezultat distrugerea bunurilor materiale sau chiar pierderi de vieţi omeneşti, afectarea semnificativă a fondului forestier/culturilor agricole, crearea de blocaje/întreruperi pe căile de comunicaţii, la nivelul județului Constanța.
 
Anexăm la prezenta:

Hotărârea CJSU nr. 7, din 15.06.2024

Planul de măsuri pentru prevenirea producerii incendiilor generate de folosirea focului deschis pentru igienizarea terenurilor agricole, arderea resturilor menajere, furajere sau a vegetaţiei uscate din grădini şi curţi.

„ Oricâte instituții ar exista, oricâți polițiști, oricâți pompieri, răspunderea este, în primul rând, la fiecare dintre noi.

Înainte de orice, trebuie să eliminăm neglijența care conduce la apariția incendiilor. De asemenea, este extrem de important să conștientizăm faptul că orice incendiu provocat poate conduce la distrugerea bunurilor prietenilor și vecinilor noștri, sau chiar la pierderea de vieți omenești.”, a declarat prefectul județului, Silviu-Iulian Coșa.


În secțiunea Document a materialului, puteți consulta hotărârea integrală. 



Citește și:

Constanța arde! Valul de căldură adus de Codul Roșu depășește temperatura maximă istorică!

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii