Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:39 22 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Centrul educaţional, vizat de percheziţii Codruţa Constantinescu a renunţat la afacerea Rainbow Kinder Campus

ro

21 May, 2015 00:00 4100 Marime text

În urma articolului „Acţiune fără precedent pentru Constanţa. Percheziţii la grădiniţa Codruţei Constantinescu şi la Şcoala Spectrum (galerie foto + document)“, publicat pe data de 20 mai 2015, în cotidianul ZIUA de Constanţa, Codruţa Constantinescu, soţia preşedintelui CJC, ne-a transmis următorul mesaj prin intermediul unui site de socializare: „Nu sunt acţionară la Rafting Company, deci nu deţin şi nu controlez RKC (n.r. Rainbow Kinder Campus)“. Ulterior, a adăugat: „Veţi primi, curând, un punct de vedere documentat“.

În anul 2014, la momentul înfiinţării Rainbow Kinder Campus, societatea Rafting Company SRL, potrivit Registrului Comerţului, era deţinută de către Maria Cătălina Lăpăduş şi Codruţa Mihaela Constantinescu. Ambele asociate aveau câte 50% din capitalul social, compus din 40 de părţi sociale, valoarea uneia fiind de 10 lei. Ulterior, în Monitorul Oficial, partea a IV, numărul 5991, din 30.09.2014, a fost publicată hotărârea nr. 2 din 8.09.2014 a Adunării Generale a Asociaţilor SC Rafting Company SRL. Potrivit acesteia, Codruţa Constantinescu s-a retras din societate din calitatea de asociat, cesionând cele 20 de părţi sociale către Maria Cătălina Lăpăduş. Tot atunci a fost cooptat în societate, în calitate de asociat, Nicolae Valentin Lăpăduş. În prezent, potrivit Registrului Comerţului, asociaţi în SC Rafting Company SRL sunt: Maria Cătălina Lăpăduş, cu 40 de părţi sociale (89% din capitalul social), şi Nicolae Valentin Lăpăduş, cu cinci părţi sociale (11% din capitalul social). La ora actuală, firma are un capital social subscris de 450 de lei, integral vărsat, compus din 45 de părţi sociale, valoarea uneia fiind de 10 lei. Precizăm că, la momentul retragerii din firmă, soţul Codruţei Constantinescu, Nicuşor Constantinescu, preşedintele (la acea vreme suspendat) al CJC, se afla internat la o unitate sanitară din America.
 
La momentul percheziţiilor din 19 mai, am încercat să cerem un punct de vedere conducerii Centrului Educaţional Rainbow Kinder Campus. Facem precizarea că am sunat, pe data 19 mai, la numărul de telefon afişat pe site-ul centrului. I-am solicitat persoanei care a răspuns la numărul de telefon să ne facă legătura cu Codruţa Constantinescu sau cu altcineva din conducere. Doamna a precizat că nu putem vorbi cu nimeni din conducerea centrului. Prin urmare, am lăsat un număr de telefon, pentru a fi contactaţi în vederea obţinerii unui punct de vedere cu privire la percheziţiile din ziua respectivă. 

Concursul „Arhimede“

Reamintim că, pe 19 mai, 210 poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub supravegherea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, au descins la mai multe unităţi şcolare din ţară, inclusiv din Constanţa, fiind vizate mai multe fapte de corupţie. În atenţia oamenilor legii s-au aflat şi două unităţi private de învăţământ: Şcoala Gimnazială Spectrum şi Centrul Educaţional Rainbow Kinder Campus. Percheziţiile au fost determinate de suspiciunea conform căreia Asociaţia „Arhimede“ ar fi organizat anumite concursuri şcolare particulare în mod ilegal, în şcolile de stat, conform anchetatorilor, citaţi de Digi24. Prejudiciul produs este estimat la 3,1 milioane de euro. Mai departe, potrivit aceleiaşi surse, Concursul „Arhimede“, care se adresează elevilor din clasele II - XII, nu a figurat în 2014 în calendarul concursurilor şcolare emis de Ministerul Educaţiei. 

Citeşte şi:

Naşa Codruţa Constantinescu şi fina Cătălina şi-au făcut grădiniţă

Grădiniţă privată într-o clădire a statului
Cum a reuşit soţia lui Nicuşor Constantinescu să încheie un contract pe 30 de ani cu RAEDPP

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii