Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:11 06 10 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Coduri de inundații în mai multe județe din țară! Dobrogea este vizată

ro

06 Oct, 2024 16:01 175 Marime text
Sursa foto: Facebook/ Apele Române






Specialiștii de la Apele Române monitorizează situația hidrologică anunțată de Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (aflat sub autoritatea Apelor Române), și informează despre alertă de Cod portocaliu în Galați (ținând cont de efectele inundațiilor din zonă), cod care intră în vigoare din această seară, de la ora 18:00 și este valabil până luni, la ora 10:00.
 
De asemenea, un cod galben vizează râurile din bazinele hidrografice: Siret – afluenţii de stânga aferenţi sectorului aval de stația hidrometrică Lungoci (judeţul Galaţi) și Prut – afluenţii aferenţi sectorului aval confluenţă cu râul Elan (judeţele: Vaslui și Galaţi)
 
Totodată, începând de astăzi, 6 octombrie, ora 12:00, până mâine, la aceeași oră, este activ codul galben pentru anumite sectoare de râuri din bazinele hidrografice: Olt, Ialomița, Prahova, Buzău, Râmnicu Sărat, Putna, Trotuș, Bistrița, Bârlad, Siret, Prut și râurile din Dobrogea.
 
Apele Române și INHGA transmit avertizarea spre Ministerul Mediului - România, Hidroelectrica, Ministerul Afacerilor Interne, Romania, IGSU - Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta, Romania. IGSU transmite spre Inspectoratele Județene pentru Situații de Urgență care trimit avertizarea hidrologică către Comitetele Locale și Județene pentru Situații de Urgență. Primăriile anunță populația.
 
 
 
 
Citește și
Premierul Marcel Ciolacu a vizitat localitățile din județul Galați, afectate de inundații (GALERIE FOTO)
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii