Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:20 05 10 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Premierul Marcel Ciolacu a viziutat localitățile din județul Galați, afectate de inundații (GALERIE FOTO)

ro

05 Oct, 2024 16:31 191 Marime text
sursa galeriei foto: Marcel CiolacuPremierul Marcel Ciolacu a revenit în județul Galați acolo unde a discutat cu oamenii din localitățile afectate de inundațiile devastatoare. 

„Am promis că nu voi lăsa niciun român în urmă! De aceea m-am întors astăzi în localitățile afectate de inundații din județul Galați, pentru a vedea ce s-a realizat până acum și pentru a discuta cu oamenii.

Felicit autoritățile locale pentru eforturile depuse! Grație lor, speranța a renăscut aici! Și la Slobozia Conachi, și la Pechea, și la Cudalbi, și la Costache Negri, și la Valea Mărului și în toate localitățile afectate!

Se lucrează intens la refacerea infrastructurii. Sper ca, în cel mai scurt timp, cele 4 poduri, 4 podețe și cei peste 20 km de drum, pentru care au fost alocate în regim de urgență 62 de milioane de lei să fie refăcute complet. De asemenea, se lucrează și la consolidarea terasamentelor și refacerea porțiunilor deteriorate ale căii ferate pe ruta Galați – Bârlad. De aceea, am venit împreună și cu Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, ca să ne asigurăm că lucrările se vor face rapid.

Îi mulțumesc în mod deosebit colegului meu, Costel Fotea, și tuturor primarilor de aici, implicați nu doar în coordonarea lucrărilor, dar și în evaluarea pagubelor. Până pe 1 noiembrie vom transmite la Bruxelles, evaluarea completă a tuturor pagubelor astfel încât cu banii primiți de la Comisia Europeană ( aprox. 1,5 miliarde de euro) să refacem integral infrastructura de aici și să realizăm amenajările hidrotehnice necesare pentru protejarea localităților și oamenilor de aici.

Țin să le mulțumesc în mod special pompierilor, militarilor, tuturor forțelor de intervenție care sunt aici încă de la început ajutând în permanență oamenii! ! Știu că nu a fost ușor! Dar efortul lor se vede cu ochiul liber – drumurile sunt curățate, iar mâlul a fost scos în mare parte din casele și curțile oamenilor7 - a menționat Marcel Ciolacu pe pagina sa de Facebook.

Citește și: 

Locuitorii comunei Cumpăna sprijină prin donații pe cei afectați de inundații din județul Galați
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii