Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:19 06 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza” Constanța Debutul vieții de cadet. Bobocii militari își iau în primire camerele și uniformele (VIDEO)

ro

06 Sep, 2024 08:45 213 Marime text

foto: Facebook/Colegiul Național Militar "Alexandru Ioan Cuza" Constanța
Începuturile sunt mereu pe cât de dificile și frustrante, pe atât de pline de noutate, emoție și entuziasm. Astfel de sentimente nutresc și bobocii militari, care în aceste zile fac tranziția de la civil la militar, poate chiar de la copil, fără prea multe griji, la cadet responsabil.

Și-au luat în primire camerele și uniformele, și totodată atribuțiunile aferente: cum să iși aranjeze patul și dulapul, când și unde să facă curat și cum să își îngrijească uniforma. Fiecare pluton de elevi, ghidați de colegii lor mai mari, elevii gradați, învață pasul de defilare, deplasarea în formație, portul uniformei militare, formulele de adresare, executarea de comenzi specifice instrucției de front, toate, aspecte ce țin de viața de militar, se arată într-o postare pe pagina de socializare a Colegiului Național Militar "Alexandru Ioan Cuza" Constanța. 
 


Încep să se lege prietenii și apare sentimentul de apartenență

Serioși și atenți la tot ce au de învățat, dar și cu zâmbete și râsete între colegi, simți, plimbându-te printre ei, cum încep să se lege prietenii și apare sentimentul de apartenență: au venit din familii și locuri diferite, însă de acum împărtășesc totul împreună, de la camere, sală de masă, la experiențele zilnice, cu bucurii și provocări.

Eforturile din aceste zile, oboseala și frustrările specifice începuturilor vor păli în fața sentimentelor de mândrie și onoare resimțite de fiecare cadet de an I, când defilează pentru prima oară și rostesc legământul de credință în prezența familiei din auditoriu, se mai arată în conținutul postării. 

 

Sursa video: Facebook/Colegiul Național Militar "Alexandru Ioan Cuza" Constanța 



Citește și:

Festivitate de deschidere a anului școlar la Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza” Constanța
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii