Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:20 03 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comisia Europeană pregătește o măsură drastică pentru Temu, Shein sau AliExpress

ro

03 Jul, 2024 18:02 164 Marime text
Uniunea Europeană elaborează planuri pentru a elimina excepția de la taxele vamale de care beneficiază giganții chinezi Temu, Shein și AliExpress, info Financial Times, citând trei persoane informate cu privire la acest subiect. Liderii UE vor să elimine pragul de 150 de euro, sub care nu se plătesc taxe vamale, ceea ce va afecta în mod direct acești comercianți, informează Reuters.

În conformitate cu reglementările actuale ale UE, coletele achiziționate online dintr-o țară din afara UE nu sunt supuse taxelor vamale dacă valoarea lor este sub 150 de euro.

Două miliarde de colete cu o valoare declarată mai mică de 150 de euro vor ajunge în UE din țări terțe în 2023, potrivit Comisiei, care afirmă că "volumele mari de comerț electronic testează limitele vamale".

UE a discutat eliminarea acestei limite ca parte a unui proiect de reformă vamală propus de Comisie în mai 2023, dar acum ar putea încerca să accelereze adoptarea acesteia pentru a contracara valul de importuri ieftine, se arată în raportul FT.


Sursa: stiripesurse.ro. 



Citește și:

Consiliul ConcurențeiCum să găsești cele mai bune prețuri pe Monitorul Prețurilor actualizat!
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii