Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:11 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Consiliul de Supraveghere al Damen Shipyards Mangalia SA a luat act de viitorul șantierului și de scenariul șomajului tehnic! Liana Constantin demisionează din directorat

ro

03 Jul, 2024 17:00 744 Marime text
  • CS a luat act și de informarea de demisie ca membră din Directorat a Lianei Constantin.
Consiliul de Supraveghere al Damen Shipyards Mangalia SA s-a întrunit în ședință la finele lunii aprilie 2024, deciziile luate fiind publicate în Monitorul Oficial al României Nr. 3106 din 26 iunie 2024.
 
La ședința CS din 23 aprilie 2024, Consiliul a luat act, printre altele, de viitorul șantierului, dar și de scenariul șomajului tehnic.
 
Facem aici precizarea că la data de 19 iunie 2024 (după ședința CS din aprilie 2024), Tribunalul Constanța a decis ca Damen Shipyards Mangalia SA să intre în insolvență.
 
Detalii despre această decizie pot fi consultate în articolul
Este oficial!
Șantierul Mangalia intră în insolvență! (MINUTĂ)

 
Pentru a reveni la deciziile ședinței CS din 23 aprilie 2024, președinte al ședinței a fost votat Deon Vorster, fiind respinsă participarea la discuții a Cătălinei Chiocaru, avocat din partea Damen Shipyards Mangalia.
 
La discuții au participat: Ion lordăchescu, membru, în nume propriu; Manuel Zaharia, membru, în nume propriu; Constantin-George Brezoi, membru, în nume propriu; Lambert Zielhuis, membru, în nume propriu; Deon Andre Vorster, membru, în nume propriu.
 
De asemenea, au fost invitaţi: Sofien Lamiri - preşedinte al Directoratului; Pravin Jape - membru al Directoratului, iar din secretariatul de şedinţă au făcut parte Liana-Laura Constantin - secretar de şedinţă; Alice Vaideanu - secretar tehnic.
 
În cadrul discuțiilor, CS a luat act de Raportul directoratului pentru trimestrul I din 2024 și, dat fiind că nu a fost întrunit cvorumului necesar, a fost respinsă aprobarea tranzacțiilor cu părțile afiliate pentru anul 2024.
 
În continuare, s-a luat act de situația curentă a companiei, potențiale consecințe și viitorul șantierului, dar și de scenariul șomajului tehnic.
 
Consiliul de Supraveghere a mai luat act și de informarea de demisie ca membră din Directorat a Lianei Constantin.
 
Nu în ultimul rând, anumite aspecte au rămas să fie discutate și în cadrul Adunării Generale a Acționarilor ce fusese programată să se desfășoare la finele lunii aprilie 2024.
 
Despre Damen Shipyards Mangalia SA
 
Damen Shipyards Mangalia SA a fost înființată în anul 1997 și are sediul social în Mangalia, pe strada Portului nr. 1, având ca obiect de activitate construcția de nave și structuri plutitoare.
 
Acționar majoritar este Șantierul Naval 2 Mai SA, cu 51%, în timp ce compania olandeză Damen Holding BV deține 49%.
 
Din directorat fac parte Jape Pravin Suresh și Sofien Lamiri (președinte).
 
În 2021, Damen Shipyards Mangalia SA a declarat 1.907 angajați, pierderi peste 77,98 milioane de lei și cifra de afaceri a depășit 552,48 de milioane de lei.
 
Pentru documentarea acestui articol s-au folosit informații și de pe platforma termene.ro.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Notificarea privind deschiderea procedurii de insolvență a Șantierului Mangalia SA, publicată în BPI!
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii