Consiliul Superior al Magistraturii, decizie de ultim moment în cazul unui judecător de la Judecătoria Constanța
Consiliul Superior al Magistraturii, decizie de ultim moment în cazul unui judecător de la Judecătoria ConstanțaConsiliul Superior al Magistraturii a decis în şedinta publică din data de 9 octombrie 2024 că respinge cererea de repunere pe rol a cauzei formulată de Davidencu Răzvan Vladimir – judecător în cadrul Judecătoriei Constanța, ca neîntemeiată.
Obiectul cauzei îl constituie „abaterile disciplinare prevăzute de art. 271 lit. g) teza I, lit. j), lit.q) teza I și și lit. s) teza a II-a din Legea nr. 303/2022 privind statutul judecătorilor și procurorilor“.
Respinge cererea de repunere pe rol a cauzei formulată de pârâtul Davidencu Răzvan Vladimir – judecător în cadrul Judecătoriei Constanța, ca neîntemeiată.
Admite acțiunea disciplinară formulată de Inspecția Judiciară împotriva pârâtului Davidencu Răzvan Vladimir – judecător în cadrul Judecătoriei Constanța. În baza art.273 alin.(1) lit.f) din Legea nr.303/2022 privind statutul judecătorilor şi procurorilor aplică domnului Davidencu Răzvan Vladimir – judecător în cadrul Judecătoriei Constanța, sancţiunea disciplinară constând în „excluderea din magistratură” pentru săvârșirea abaterilor disciplinare prevăzute de art.271 lit. g) teza I, lit. j), lit.q) teza I și lit.s) teza a II-a din acelaşi act normativ. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare la Completul de 5 judecători al Înaltei Curți de Casație și Justiție.- se arată în conținutul deciziei.
Amimtim că, magistratul Răzvan Vladimir Davidencu, din cadrul Secției Civile a Judecătoriei Constanța, se afla în luna iunie 2024 din nou în atenția Secției pentru Judecători în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii, în urma acțiunii disciplinare exercitate de Inspecția Judiciară.
De data aceasta, era vorba despre un dosar format în 2024, având ca obiect „abaterile disciplinare prevăzute de art. 271 lit. g) teza I, lit. j), lit. q) teza I și lit. s) teza a II-a din Legea nr. 303/2022 privind statutul judecătorilor și procurorilor“.
Potrivit textului de lege, era vorba despre următoarele abateri disciplinare: „g) nerespectarea în mod repetat și din motive imputabile a dispozițiilor legale privitoare la soluționarea cu celeritate a cauzelor ori întârzierea repetată în efectuarea lucrărilor, din motive imputabile“ și „j) absențele nemotivate de la serviciu, în mod repetat sau care afectează în mod direct activitatea instanței ori a parchetului“.
De asemenea, acțiunea disciplinară vizează și „q) neredactarea sau nesemnarea hotărârilor judecătorești sau a actelor judiciare ale procurorului, din motive imputabile, în termenele prevăzute de lege“, dar și „s) exercitarea funcției cu rea-credință sau gravă neglijență“.
Exercitarea acțiunii disciplinare reprezintă o etapă a procedurii disciplinare și nu constă definitive vinovăția judecătorului sau procurorului cercetat disciplinar.
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Citește și:
Magistrat al Judecătoriei Constanța, trimis din nou în acțiune disciplinară de către Inspecția Judiciară
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp