Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:52 03 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Magistrat al Judecătoriei Constanța, trimis din nou în acțiune disciplinară de către Inspecția Judiciară

ro

15 Jun, 2024 16:37 10123 Marime text
  • Magistratul Judecătoriei Constanța nu se află pentru prima dată în atenția Secției pentru Judecători în materie disciplinară a CSM.

Magistratul Răzvan Vladimir Davidencu, din cadrul Secției Civile a Judecătoriei Constanța, se află din nou în atenția Secției pentru Judecători în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii, în urma acțiunii disciplinare exercitate de Inspecția Judiciară.

De data aceasta, este vorba despre un dosar format în 2024, având ca obiect „abaterile disciplinare prevăzute de art. 271 lit. g) teza I, lit. j), lit. q) teza I și lit. s) teza a II-a din Legea nr. 303/2022 privind statutul judecătorilor și procurorilor“.


Potrivit textului de lege, este vorba despre următoarele abateri disciplinare: „g) nerespectarea în mod repetat și din motive imputabile a dispozițiilor legale privitoare la soluționarea cu celeritate a cauzelor ori întârzierea repetată în efectuarea lucrărilor, din motive imputabile“ și „j) absențele nemotivate de la serviciu, în mod repetat sau care afectează în mod direct activitatea instanței ori a parchetului“.


De asemenea, acțiunea disciplinară vizează și „q) neredactarea sau nesemnarea hotărârilor judecătorești sau a actelor judiciare ale procurorului, din motive imputabile, în termenele prevăzute de lege“, dar și „s) exercitarea funcției cu rea-credință sau gravă neglijență“.


Dosarul va fi analizat în cadrul ședinței Secției pentru Judecători în materie disciplinară a CSM de miercuri, 19 iunie 2024.


Decizia pe care o va pronunța în cauză CSM va putea fi ulterior atacată la Înalta Curte de Casație și Justiție a României, în recurs.


Precizăm că exercitarea acțiunii disciplinare reprezintă o etapă a procedurii disciplinare și nu constată definitiv vinovăția judecătorului sau procurorului cercetat disciplinar.


Amintim, la începutul anului 2023, CSM a decis suspendarea din funcție pentru șase luni a judecătorului constănțean, pentru abateri similare.


Sancțiunea disciplinară aplicată de CSM nu a fost atacată.


Acum, rămâne de văzut care va fi decizia Secției pentru Judecătoria a CSM în cazul noului dosar.


PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.


Citește și:

Oficial
Inspecția Judiciară a exercitat acțiunea disciplinară față de Popoviciu Ioana Ancuța, de la Judecătoria Mangalia (DOCUMENT)


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii