Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:30 09 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța Activități preventive desfășurate de polițiști pe plajă (FOTO)

ro

09 Aug, 2024 14:57 181 Marime text
Sursă foto: IPJ Constanța
 
  • În această săptămână 2024, polițiștii din cadrul Serviciului Siguranță Școlară și Prevenirea Criminalității au desfășurat activități de prevenire a faptelor săvârșite cu violență, a consumului de substanțe interzise, a disparițiilor de minori și a prevenirii criminalității informatice.
     
În această săptămână 2024, polițiștii din cadrul Serviciului Siguranță Școlară și Prevenirea Criminalității au desfășurat activități de prevenire a faptelor săvârșite cu violență, a consumului de substanțe interzise, a disparițiilor de minori și a prevenirii criminalității informatice, transmitee un comunicat din partea Inspectoratului de Poliție Județean Constanța.

Polițiștii au discutat cu părinții și copiii întâlniți în zonele de promenadă ale stațiunilor Năvodari, Costinesti și municipiului Constanța. Le-au transmis sfaturi și recomandări despre cum se pot bucura de o vacanță în siguranță și cum să prevină situațiile neplăcute, în care, uneori, pot deveni victime ale infracțiunilor.

Astfel, pentru a evita dispariția copilului dumneavostră, polițiștii vă recomandă:

Acordați o atenție sporită supravegherii copilului dumneavoastră; aglomerația și mediul străin reprezintă factori de risc care pot favoriza pierderea acestuia!

Învățați-l că are voie sa plece doar cu permisiunea dumneavoastră și că trebuie să spună întotdeauna unde și cu cine pleacă!

Explicați-i, pe întelesul său, cu exemple concrete, că nu este bine să intre in vorba cu persoane străine si nici să accepte de la acestea diverse obiecte sau promisiuni; în nici un caz nu trebuie să se urce în mașinile necunoscuților sau să îi însoțească pe aceștia, indiferent de pretext!

Nu-l trimiteți singur la cumpărături, mai ales în locurile pe care nu le cunoaște!
Asigurați-vă că știe numele si numărul de telefon al părinților, precum si adresa la care locuiește, iar dacă se pierde de dumneavoastră, trebuie să ramană în zona unde v-a vazut ultima dată si să apeleze la un polițist sau la un adult însoțit de un copil.

Totodată, polițiștii recomandă: 

Evitați consumul excesiv de alcool, mai ales în medii pe care nu le cunoașteți! Puteți pierde controlul sau lua decizii riscante.

Dacă ați consumat alcool, utilizați transportul public în comun, serviciile de taximetrie sau ridesharing!
 
Nu vă deplasați singuri, noaptea, prin locuri lăturalnice. Atunci când vă îndreptați spre spațiile de cazare, încercați, pe cât posibil, să fiți însoțiți de persoane cunoscute, în care aveți încredere.
 
Manifestați prudență în relațiile cu persoane nou cunoscute, deoarece printre persoanele aparent binevoitoare se pot ascunde și persoane rău intenționate!

Nu acceptați nimic de la persoane necunoscute sau despre care aveți puţine informaţii!
 
Evitați să purtați la vedere bijuterii, telefoane sau portofelul! O borsetă ţinută în faţă şi protejată cu mâna, constituie o modalitate foarte bună de protejare a bunurilor proprii, a încheiat sursa citată.



Citește și:
Știri Constanța: Bărbat reținut pentru trafic de droguri de mare risc (FOTO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii