Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:11 18 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța CN APM SA pune la bătaie 300.000 de lei pentru inspecția subacvatică a navelor (DOCUMENTE)

ro

18 Jul, 2024 17:00 151 Marime text


Compania Națională „Administrația Porturilor Maritime" SA Constanța organizează o licitație pentru furnizarea serviciilor de inspecții și intervenții subacvatice la nave, iar data licitației este 26 iulie 2024.

Conform licitatiapublica.ro, obiectul contractului îl constituie prestarea serviciilor de inspecție și intervenție subacvatice la navele tehnice aflate în exploatarea SNTP, care se vor realiza conform specificațiilor tehnice din cadrul caietului de sarcini nr. 17713/16.04.2024, atașat anunțului de participare.
 
De asemenea, durata contractului este de 24 luni, iar garanția de buna execuție va fi constituita în termen de 5 zile lucrătoare de la semnarea contractului sectorial. Acest termen poate fi prelungit la solicitarea justificată a Contractantului, fără a depăşi 15 zile de la data semnării contractului sectorial/contractului subsecvent, după caz, conform art. 45 alin. (3) din HG nr. 394/2016 și va deveni anexa la contract, mai precizează sursa citată.

Valoarea totală estimativă a contractului este de 294.890 lei.

Totodată, în cadrul contractului se vor presta servicii de inspecții și intervenții subacvatice la navele tehnice aflate în exploatarea SNTP care constau în efectuarea planificată sau ocazională a următoarelor prestații:

- Inspecții planificate ale operei vii în vederea constatării stării corpului navei, a instalațiilor și echipamentelor cum ar fi elicele, cârmele, cavaleții instalațiilor de propulsie și guvernare, prize de fund sau a altor echipamente în vederea suplinirii inspecțiilor intermediare pe uscat conform cerințelor ANR.

Intervenția va asigura curățarea prizelor de fund precum și curățirea locală sau parțială a depunerilor de scoică și vegetație în zona imersă, în scopul realizării condițiilor suficiente pentru vizualizarea elementelor imerse și emiterea Raportului de inspecție conform cerințelor Autorității Navale Române;

- Intervenții planificate pentru curățarea de depuneri de scoică și vegetație a prizelor de fund și a senzorilor ultrasonici montați pe corpul navei;

- Intervenții ocazionale pentru rezolvarea unor probleme survenite în timpul exploatării navelor, cum ar fi: curățare corp navă de depuneri de scoică și vegetație sau alte intervenții în zona imersă pentru menținerea navelor în stare bună de navigabilitate, intervenții în regim de urgență, precum astuparea găurilor de apă, degajarea parâmelor sau altor deșeuri prinse la elice, intervenții accidentale ocazionate de desfășurarea barajelor antipoluare etc.

Condițiile de participare constau în obligația ofertanților, ofertanților asociați, terților susținători sau a subcontractanților de a completa și prezenta inițial DUAE ca primă dovadă a neîncadrării în situațiile de excludere și a îndeplinirii cerințelor de capacitate (se va consulta Notificarea ANAP referitoare la utilizarea Documentului Unic de Achiziții European (DUAE). Acest document poate fi regăsit la următoarea adresa: http://anap.gov.ro/web/wp-content/uploads/2019/07/Notificare-referitoare-la-utilizarea-DUAE-integrat-in-SEAP.pdf.
De asemenea, se va completa DUAE în conformitate cu art. 202 alin. (1) din Legea 99/2016.

Astfel, se va completa DUAE de către operatorii economici participanți la procedura de atribuire cu informațiile aferente situației lor.

Documentele justificative care probează îndeplinirea celor asumate prin completarea DUAE vor fi prezentate de către ofertantul clasat pe locul I după aplicarea criteriului de atribuire asupra ofertelor admisibile la solicitarea entității contractante.

Operatorii economici participanți la procedură trebuie să dovedească o formă de înregistrare în condiţiile legii din ţara de rezidență, din care să reiasă că operatorul economic este legal constituit, că nu se afla în niciuna dintre situaţiile de anulare a constituirii precum şi faptul că are capacitatea profesională de a realiza activităţile care fac obiectul contractului.
 
 
În secțiunea Documente poate fi consultată întreaga documentație necesară participării la licitație.
 
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
Constanța CN APM SA contractează servicii de întreținere și reparații accidentale uși automate - clădire Terminal Pasageri

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii