Constanța în topul județelor în care s-au derulat cele mai multe intervenții IGSU
Constanța în topul județelor în care s-au derulat cele mai multe intervenții IGSU- Ieri, 27 august 2024, în județele Constanța, Bihor, Cluj și în reginea București – Ilfov au fost înregistrate cele mai multe misiuni derulate de IGSU.
Ieri, 27 august 2024, în județele Constanța, Bihor, Cluj și în reginea București – Ilfov au fost înregistrate cele mai multe misiuni derulate de IGSU, transmite un comunicat din partea Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.
În ultimele 24 de ore au fost înregistrate peste 1.800 de intervenții gestionate.
În această perioadă, o pondere de aproximativ 80% o reprezintă intervențiile desfășurate de către echipajele SMURD, care au asistat medical mai bine de 1.350 de persoane aflate în dificultate.
De asemenea, colegii noștri au acționat pentru stingerea celor 141 de incendii izbucnite în diverse zone ale țării și pentru gestionarea celor 250 de misiuni pentru protecția comunităților, cum ar fi deblocarea și salvarea persoanelor sau animalelor din medii ostile vieții, operațiuni de descarcerare și alte situații de urgență, a precizat sursa citată.
Din totalul incendiilor înregistrate, un procent mai mare de 70% îl reprezintă arderile necontrolate (miriști, vegetație uscată, deșeuri, litieră), suprafața de teren afectată fiind de peste 560 de ha.
Pe timpul intervențiilor desfășurate, în ultimele 24 de ore, prin eforturi susținute, pompierii militari au salvat 7 persoane aflate în situații critice și au limitat considerabil pagubele materiale.
Totodată, în perioada 27 august, ora 07.00 – 28 august, ora 07.00, în contextul manifestării fenomenelor hidrometeorologice periculoase, salvatorii au acționat în 9 localități din 2 județe (Cluj și Iași) pentru înlăturarea efectelor generate de vremea rea.
În acest interval de timp, din cauza precipitaților abundente, colegii noștri au intervenit în sprijinul populației pentru evacuarea apei dintr-o casă, 10 apartamente, 5 curți, 15 subsoluri/beciuri, 3 anexe gospodărești și din incinta unui agent economic., au mai transmis reprezentanții instituției.
De asemenea, din cauza vântului puternic, pompierii au acționat pentru îndepărtarea unor elemente de construcție de la acoperișurile a 3 imobile, cât și pentru degajarea celor 4 stâlpi de electricitate și 21 de copaci prăbușiți. În urma acestor evenimente, 14 autoturisme au fost avariate.
O situație deosebită s-a produs în județul Cluj, unde echipajele operative au intervenit pentru evacuarea a 2 persoane dintr-un autoturism care nu a mai putut înainta din cauza nivelului crescut al apei. Acestea nu au necesitat asistență medicală.
Tot în județul Cluj, salvatorii au acționat pentru stingerea unui incendiu generat în urma unui trăsnet, care a afectat acoperișului unei case.
Pentru protecția populației, în cursul zilei de ieri, au fost transmise 18 mesaje de avertizare prin intermediu sistemului RO-ALERT, 9 dintre acestea vizând prezența animalelor periculoase (urși), în localități din județele AG, CJ, CV, NT, PH și SV, iar 9 au semnalat posibilitatea producerii efectelor meteorologice periculoase, în județele BC, BZ, CJ, IL, IS, MM, NT, SM, SJ, VS și VN., a încheiat sursa citată.
Pentru a afla mai multe informații utile despre cum să preveniți și cum să reacționați în cazul producerii unei situații de urgență, accesați platforma națională de pregătire pentru situații de urgență https://fiipregatit.ro și descărcați aplicația de mobil DSU, disponibilă, gratuit, din App Store și Google Play.
Citește și:
Conversație emoționantă între un pompier român aflat în Grecia pentru stingerea incendiilor și o bătrânică localnică
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp