Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:52 25 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța Nava PNS Hunain a fost livrată astăzi oficial către Marina Pakistanului (GALERIE FOTO)

ro

25 Jul, 2024 14:50 236 Marime text

 

Nava pakistaneză HUNAIN,construită la Șantierul Naval DAMEN Galați, a fost livratăastăzi, 25 iulie 2024, în Portul Constanța, România, în cadrul unei ceremonii la care au participat delegați civili și militari de nivel înalt, inclusiv membri ai corpului diplomatic. Amiralul NaveedAshraf NI(M),T.Bt, Șeful Statului Major al Forțelor Navale ale Marinei Pakistaneze, a fost invitatul principal al ceremoniei, la care au mai participat Generalul Gheorghiță Vlad, Șeful Statului Major al Apărării, și Viceamiralul Mihai Panait, Șeful Forțelor Navale Române, transmite un comunicat din partea Șantierului Naval Damen Galați.

 
PNS HUNAIN este o platformă multifuncțională și extrem de agilă de dimensiuni și tonaj mediu. Nava este capabilă să efectueze o varietate de operațiuni maritime cu elicopterul multirol îmbarcat. Poate opera independent sau ca parte a grupului operativ pentru durate sporite, pentru a îndeplini mai multe sarcini, inclusiv asistență umanitară și ajutor în caz de dezastre, operațiuni de securitate maritimă și operațiuni de căutare și salvare.
 
În cadrul ceremoniei, Amiralul NaveedAshraf NI(M), T.Bt a subliniat semnificația acestui proiect și a pus accentul pe setul suplimentar de capabilități adăugate sferei de operațiuni PN prin introducerea PNS HUNAIN. El a subliniat, de asemenea, importanța acestor platforme concepute pentru a demonstra prezența înaintată și disponibilitatea perpetuă, contribuind în același timp în mod eficient la „libertatea de navigație”.
 
Invitatul principal a apreciat, de asemenea, competența profesională și înaltul grad de specializare în domeniul construcțiilor navale a muncitorilor români de la Șantierul Naval DAMEN Galați, exprimându- și încrederea cu privire la o posibilă cooperare viitoare, a încheiat sursa citată.


Citește și:
LIVE TEXT-VIDEO: Nava Hunain, predată Marinei Militare a Pakistanului (GALERIE FOTO+VIDEO)
 

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii